Özhaseki: Yıl Sonuna Kadar 200 Bin Konut Teslim Hedefi Devam Ediyor

Özhaseki: Yıl Sonuna Kadar 200 Bin Konut Teslim Hedefi Devam Ediyor
Bakan Özhaseki, yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etme hedeflerinin devam ettiğini belirterek, "Tüm hak sahiplerine evlerini teslim edeceğiz." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay’da yayınlanan TRT Haber programında, 6 Şubat depremlerinin hemen sonrasında başlatılan faaliyetlerin süreklilik arz ettiğini ifade etti.

Kahramanmaraş kökenli depremlerden etkilenen 18 il olduğunu ve 14 milyon insanın zarar gördüğünü belirten Özhaseki,“ Türkiye genelinde 400 bine yakın konut inşaatı devam ediyor. Bir taraftan TOKİ'miz, bir taraftan Emlak Konut'umuz, bir taraftan Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüzle adeta bir seferberlik ilan ettik. Buralardayız. Hiç çıkmıyoruz. Bu konutlar bitinceye kadar, en son vatandaş da evine oturup ‘Allah sizden razı olsun’ deyinceye kadar inşallah buralarda olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki, deprem bölgelerinde düzenledikleri il koordinasyon toplantılarıyla, yürütülen çalışmaları gözden geçirme imkanı bulduklarını ifade ederek, şunları dile getirdi:“Hazine arazilerinde zemin etütlerimizi yapıyoruz. Şehir merkezlerinde özel çalışmalar yapıyoruz, ana caddeleri, iş merkezlerini yapıyoruz. Ancak, bu yaptıklarınızı vatandaşa anlatmalı, ikna edip aydınlatmalısınız. Bu sebeple il koordinasyon toplantılarına iktidar ve muhalefetten herkesi davet ediyoruz. STK’ları, muhtarları çağırıyoruz. Belediyelerimizi dinliyoruz. Yıkılan tescilli eserler için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ne yaptığını anlatıyoruz. Diğer bakanlıkların yaptıklarının tek tek üstünden geçiyoruz. Sonra vatandaş öğrenmek istediklerini soruyor. Bunlar çok faydalı toplantılar. Bu toplantıları bütün şehirlerde yaptığımızda şehrin de görüşünü almış oluyoruz” dedi.

Yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edilmesini amaçladıklarını ifade eden Bakan Özhaseki, “Hedefimiz hala masada. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o sözü verdi. Her türlü yerine getireceğiz, inşallah sözünü yere düşürmeyeceğiz. Söz verildiği gibi gelecek sene ortalarına doğru tüm hak sahiplerinin evlerini teslim edeceğiz” diyerek konuşmasını bitirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir