3 Kişinin Mal Varlığına El Konuldu

3 Kişinin Mal Varlığına El Konuldu
Hazine ve Maliye Bakanlığının 'Malvarlığının Dondurulması Kararı' Resmi Gazete 'de yayımlandı. Bu karar doğrultusunda 62 kişi etkilenirken içlerinden 3 kişi Malatya'da bulunuyor.

Resmi Gazete’nin 29 Kasım 2023 tarihli ve 32384 sayısında ‘Malvarlığının Dondurulması Kararı’ paylaştı. Paylaşılan kararla birlikte Türkiye genelinde 62 kişinin ve 20 tüzel kişinin mal varlıklarına devlet el koydu. Kararda; “6415 sayılı Kanunun 7’inci maddesinin 3’üncü fıkrası uyarınca, aynı kanunun 3’üncü ve 4’üncü maddesi kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden ekli listelerde adı geçen kişi, kuruluş veya organizasyonların Türkiye’de bulunan malvarlıklarının dondurulması kararlaştırılmıştır” denildi.

Malatyalı 3 Kişinin Malvarlığı Donduruldu

Resmi Gazete’de yer verilen kararla malvarlığına el konulan 62 kişinin aralarında bulunan 3 Malatyalı isim de yer alıyor. Karara göre Malatya doğumlu Arzu Pesmen, Malatya Akçadağ doğumlu Mehmet Köroğlu ve Malatya Doğanşehir doğumlu Mahir Erbaş'ın malvarlıkları donduruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir