Ağrı’da Sağanak Yağış Zor Durumda Bıraktı

Ağrı’da Sağanak Yağış Zor Durumda Bıraktı
Ağrı'da sağanak yağışın etkisi altında kalan kentte, vatandaşlar ve sürücüler zor durumda kaldı.

Ağrı'da sağanak yağışın etkisi altında kalan kentte, vatandaşlar ve sürücüler zor durumda kaldı. Yağış nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluştu ve trafik akışı aksadı. Ağrı Valiliği, vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Ağrı'da gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağış, kent merkezinde etkili oldu. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, ıslanmamak için çevredeki iş yerlerine ve duraklara sığındı. Bazı vatandaşlar ise şemsiye ve yağmurluk kullanarak yağıştan korunmaya çalıştı. Yağışın şiddetini arttırmasıyla birlikte kentteki bazı yollarda su birikintileri oluştu. Trafik akışında da aksamalar yaşandı.

Ağrı Valiliği, Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısına dikkat çekti. Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde 03.10.2023 Salı günü için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılmıştır. Vatandaşlarımızın muhtemel sel, su baskını, yıldırım düşmesi, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları hususu önemle duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir