Aile Haftası Kutlamaları: Bölge Genelinde Yürüyüş Coşkusu

Aile Haftası Kutlamaları: Bölge Genelinde Yürüyüş Coşkusu
Aile Haftası kapsamında Malatya, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'ta düzenlenen yürüyüşler, aile birliğini ve dayanışmayı vurguladı.

Malatya'da bir grup insan, İnönü Caddesi'nden Valilik binasına kadar bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe, Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, 2. Ordu Kurmay Başkanı Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğun'un eşi Ayşe Altuğ, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal'ın eşi Feray Çankal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın’ın eşi Mukaddes Altın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cevdet Tatar ile diğer vatandaşlar katıldı.

Gaziantep Valiliği tarafından organize edilen etkinlikte, birçok aile Balıklı Meydanı'ndan Yeşilsu Parkı'na kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, yürüyüş sonrasında yaptığı açıklamada, ailenin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Aileyi büyük bir önemle değerlendirdiklerini ve ailelere destek olmanın önemini vurgulayan Çeber, şu ifadeleri kullandı:"Binlerce yıllık milli genlerimizde, Müslümanlık genlerimizde aileye verilen değerlerin çok önemli olduğunu biliyoruz. Özellikle bu kuruma yönelik bilinçli ya da bilinçsiz saldırılara karşı da çok ciddi mücadele etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Sosyal medya, televizyonlar ve ufak tefek kullanılabilecek her türlü materyalle bizim aile kurumuna saldırıldığı da aşikardır. Bunların bir çoğunun bilinçli olduğunu düşünüyorum. Bu millete bu devlete zarar verebilmenin yolunu değerleri yıpratmak olduğunu düşündüklerine inanıyorum. Bizim de buna fırsat vermememiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Yürüyüşe, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, resmi yetkililer, aileler ve şehir sakinleri katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir