Akın, ''Kadın Yetiştiricilerin Sosyal Güvence Talebi Var''

Akın, ''Kadın Yetiştiricilerin Sosyal Güvence Talebi Var''
Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, Arguvan İlçesinde belediye Başkanı, Ziraat Odası Başkanını ziyaret ederek yetiştiricilerin sıkıntılarını dile getirdi.

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, Arguvan İlçesine ziyarette bulundu. Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıltaş ve Arguvan Ziraat odası Başkanı Turan Aslantürk ile görüştü. Akın, Belediye Başkanı Kızıltaş ve Ziraat Odası Başkanı Aslantürk ile yetiştiricilerin sorunlarını, sıkıntılarını konuştu. Sorun ve sıkıntıların çözülebilmesi istişarelerde bulundu.Arguvan İlçesi İsa Mahallesinde yetiştiricilik yapan İlçe Temsilcisi ve Örnek yetiştirici olan Gülnaz Alp'i ziyaret etti.

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, ‘‘Şu an bulunduğumuz yer Arguvan İsa köy(İsa Mahallesi)ndeyiz, Tabi burada Malatya da örnek alınması gereken bir bayan yetiştiricimiz var, Gerçekten daha önceden Türkiye kadınlar yarışıyor programında Malatya birinciliği ve daha sonra Türkiye ikinciliği almış bir yetiştiricimiz, Bu anlamda kendisini tebrik ediyoruz dedi. Tabi bakıyoruz farklı farklı hayvan türlerini deneyerek gerçekten yıllardır başarılı bir şekilde hayvancılık yapan hem de örnek davranışlarla birçok yetiştiriciye örnek ve aynı zaman da ilçe temsilcimiz olan Gülnaz hanımı bu anlamda tebrik ediyorum’’ dedi.

Sorun ve sıkıntılarla alakalı her zaman yetiştiricilerin üreticilerin yanında olduğunu söyleyen AKIN;  ‘‘Bugün Arguvan Belediye Başkanımız ve Arguvan Ziraat odası Başkanımız ile de görüştük burada ki yetiştiricilerimizin sorunlarını sıkıntılarını dile getirdik. Bu sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında istişarelerde bulunduklarını söyledi. Ayrıca çobanlığın desteklenmesi anlamında da özellikle kadın yetiştiricilerimizin bir ev de, bir işletme de en az bir kadının sosyal güvencesinin (SSK) sağlanması hususunda da taleplerinin olduğunu söyledi.’’

Örnek Yetiştirici (İlçe Temsilcisi) Gülnaz Alp, ‘‘Bizler köylerde yaşayan hayvancılık ile uğraşan kesim olarak öncelikle evin reisi olarak erkeklerin sigortasını yapıyoruz.  Böylelikle Erkekler emekli oluyor ve belli bir yaşa geldikten sonra da anlaşamayıp, ayrılabiliyorsunuz işte o zaman beraber çalışıp parasını yatırdığımız sigorta da onda kalıyor. Hâlbuki o sigortayı beraber çalışıp beraber yapıyoruz. Bu yüzden kadın yetiştiriciler olarak bizlere de sigorta yapılmasını istiyoruz.’’ dedi. 

Son olarak Birlik başkanı ihsan AKIN sözlerine şöyle devam etti;  ‘‘Gülnaz Hanımın demek istediği bir işletmede özellikle bayan yetiştiricilerin sosyal güvencesi yok ise o erkeğini şehirde yaşamaya teşvik ediyor ve oraya gönderebilip beraber gidebiliyor.  Bu anlamda bayan yetiştiricilere pozitif ayrımcılık yapılıp bir evde çobanın annesi, çobanın hanımı, çobanın kız kardeşi olmak üzere en azından bir ev de bir kişiye sigorta konusunda destek sağlanması gerektiğini söyledi.’’

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir