Araba Satış Siteleri Nelerdir?

Araba Satış Siteleri Nelerdir?
İkinci el araç alımı ve satımı için tüketiciler her zaman daha güvenli platformları tercih ederler.

İkinci el araç alımı ve satımı için tüketiciler her zaman daha güvenli platformları tercih ederler. Bu güvenli platformlardan en önemlisi de internet üzerinden yapılan satışlardır. Artık kurumsal şekilde yapılan araç satışları kendine özgü olarak internet siteleri üzerinden hizmet vermektedir. Bu sitelere genel olarak araba satış siteleri denmektedir.
Araç satış sitelerinin amacı öncelikli olarak kullanıcısına güven vererek gönül rahatlığı ile site üzerinden alışveriş yaptırmaktır. Araçla ilgili bilgilerin de daha detaylı açıklandığı sitelerde tüketiciler pratik yoldan araç alış ve satışlarını gerçekleştirmektedir.
Başlıca ülkemizdeki araç satış siteleri şunlardır:
1.    VavaCars
2018 yılında ülkemizde kurulan Vitol Group’a ait olan ikinci el araç değerleme ve satış sitesidir. Lawrence Meritt tarafından kurulan firma merkezi İngiltere Londra’da faaliyet göstermektedir.
Türkiye’de Petrol Ofisi ile birlikte iş birliği yaparak Nisan 2019’da ülkemizde faaliyetlerine başlamıştır. 2020 yılında ise Pakistan’da faaliyete geçmiştir.
Vavacars ikinci el araçlar için araç değerleme ve satın alma işlemleri gerçekleştirmektedir. Ücretsiz ekspertiz hizmeti ve noter işlemlerinin pratik bir şekilde yapılması için kullanıcılarına destek vermektedir.
Bir siparişle aracının kapıya gelmesi gibi güzel reklamlarla son derece başarılı hizmet veren VavaCars son derece de duyarlı bir firmadır. 2020 Nisan ayında korona virüs salgınında Kadıköy Belediyesi ile beraber yaptığı ortak çalışma ile yaşlı insanlara sıcak yemek servisi ve maaşlarının bankadan çekilip sahiplerine ulaştırılması gibi sosyal yardımlaşma etkinliği yapmıştır.


2.    Dod.com
Doğuş Otomotiv güvencesi ile ülkemizde ikinci el araç ve satış işlemi gerçekleştiren sitedir. 1999 yılından beri faaliyetlerini gösteren firma her türden ve yaştan araç alım satım işlemi yapmaktadır.


3.    Sahibinden.com 
Ülkemizdeki en eski araç e-ticaret sitelerinden biri olan sahibinden.com 2000 yılında aksoy grup tarafından kurulmuş olup günümüze kadar ikinci el araç satış hizmeti sunmaktadır. Emlak, vasıta, yedek parça ve aksesuar satışı da hizmeti sunmaktadır.


4.    Tasit.com
Sıfır ve ikinci el araç satışı yapan basit ara yüzlü online satış firmasıdır. 2009 yılında Almanya merkezli kurulan arabalan.com satış sitesinin adının değiştirilerek tasit.com olarak faaliyetlerine devam etmektedir.


5.    Ototrink.com
Aralık 2016 da Bartu Baran, Atılay Yılmaz, Mehmet Belet ile Frontier Car Group ortaklığında kurulan ikinci el araç satış sitesidir. Hızlı ve güvenilir bir şekilde satış hizmeti sunmaya çalışan şirket ücretsiz ekspertiz hizmeti de sunmaktadır. 

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir