Arguvan'da İşsizlik ve Konut Sorunları: Eren'den Çözüm Odaklı Projeler

Arguvan'da İşsizlik ve Konut Sorunları: Eren'den Çözüm Odaklı Projeler
Eren, işsizlik ve konut sorunlarına odaklanarak çözüm için projeler geliştirdiklerini belirtti.

Eren, Arguvan'da iki temel zorluk üzerinde durarak işsizlik ve konut sorunlarına vurgu yaptı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından işsizlik ve konut ihtiyacının arttığını belirtti.

Eren, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin sonrasında işsizlik ve konut talebinde artış yaşandığını ifade ederek, “ Deprem Malatya’da oldu, Arguvan’da çok büyük bir hasara yol açmadı. Biz Malatya’dan çok göç aldık. Arguvan’a göç alınca konut sorunu da yükseldi” ifadelerinde bulundu.

Eren, depremin etkisiyle iş alanında da şehirde zorluklar yaşandığına işaret ederek şunları dile getirdi: “Malatya’dan gençlerimiz Arguvan’a geldi. Hala ilçemizde iş bekleyen gençlerimiz var. Kiraların durumu belli gençlerimiz merkezde kalmakta güçlük çekiyor. Yeni iş alanları oluşturmak için belediye olarak çalışıyoruz. Belediye sınırlı sayıda personel çalıştırabiliyor çünkü kaynaklarımız belli.” şeklinde konuştu.

Eren, Arguvan'da istihdam yaratmak için yatırımcıları bulma arayışında olduklarını ifade ederek, “İlçemizde iş alanları açmak için çalışmalarımız var. Bu noktada yatırımcılarla ilçemizde ne yapabiliriz diye görüşmeler yapıyoruz” dedi.

Eren, ilçedeki konut sorununu çözmek için çeşitli projelerinin bulunduğunu belirterek şunları ifade etti: “ TOKİ ile irtibat halindeyiz. Yine kendi imkanlarımızla arsalarımızı kat karşılığı verme düşüncemiz var. Bu konulara bakıyoruz” şeklinde konuştu.

“Ciddi bir borcumuz yok”

Belediyeyi önemli bir borçla devralmadıklarını ifade eden Eren, şunları dile getirdi: “Para olduğu söylendi ama borçta vardı. Borçlar ödenmeye başlandı. Çok ağır bir borç yükü altında değiliz ama borcumuzda yok değil. Buda bizi engelliyor çünkü Arguvan’ın sanayisi yok. Gelir sıkıntılı, İller Bankası’ndan gelen kısıtlı bir kaynak var. Giderimiz çok oluyor. Bunların hiçbiri hizmet yapmamıza engel ya da bahane değil. Elimizden geldiği kadar bunları aşacağız” diyerek konuştu.

Eren, ufak dokunuşlarla projelere başladıklarını belirterek şunları aktardı: “Kadın Dinlenme Merkezi’ni ilk etapta açacağız. Çevre düzenlemesine bakıyoruz. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’ne hazırlanıyoruz. İş makinelerimiz sınırlı onları artırma düşüncesindeyiz” dedi.

“Birçok projemiz var”

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın öncülük ettiği ‘Kardeş Belediyecilik’ projesine değer verdiklerini ifade eden Eren, şunları kaydetti: “Bazı sıkıntılar yaşıyoruz ama büyükşehirlerdeki belediyelerimizin toparlanma süreci var. Kendi sorunları var. Toparlanma sürecinin ardından belediyelerimizle ortak çalışmalarımız olacak. Kadın dinlenme merkezi ve gençlik merkezinin yerlerini belirledik. CHP’li belediyeler toparlandığı zaman kardeş belediyecilik destekleri olacak. Birçok projemiz var, bu projeleri zamanla hayata geçireceğiz. Şu anda çalışmalarımız iyi gidiyor. Bir sıkıntımız yok” ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir