Atık malzemeler, oyuncağa dönüştü

Atık malzemeler, oyuncağa dönüştü
Elazığ'da öğrenciler, evdeki atık şişe ve kutu gibi malzemelerden çok sayıda oyuncak yaptı. Yapılan oyuncaklarla sergi açıldı.Elazığ'da Genç Kızılay Şubesi tarafından 'Hayalimle Dönüşen Oyuncak' yarışması organize edildi....

Elazığ’da öğrenciler, evdeki atık şişe ve kutu gibi malzemelerden çok sayıda oyuncak yaptı. Yapılan oyuncaklarla sergi açıldı.

Elazığ’da Genç Kızılay Şubesi tarafından "Hayalimle Dönüşen Oyuncak" yarışması organize edildi. Yapılan yarışmaya il genelinden 500’ün üzerinde öğrenci katıldı. Öğrenciler, atık malzemelerden bir birinden farklı oyuncaklar yaptı. Yapılan oyuncaklar bugün bir alış veriş merkezinde sergilendi.Çok sayıda ziyaretçi atık malzemelerde yapılan oyuncakları dikkatlice inceledi.

Hayalimle dönüşen oyuncak yarışmasını yaptıklarını aktaran Genç Kızılay Elazığ Şube Başkanı Mustafa Enes Taş," Elazığ genelinde 58 farklı okuldan başvuru aldık, 500’ün üzerinde öğrenci katılım sağladı. Şuanda buradaki oyuncakların sayısı ise 258. Bizim için güzel bir rakam, ilk defa böyle bir şey gerçekleştiriyoruz"dedi.

Çocukların geri dönüşüm malzemeleri ile neler yapabileceklerini gördüklerini aktaran Taş," Oyuncaklarda genellikle atılan şişeler kullanıldı. Şişelerin kapaklarından tekerlek yaptılar. Çocuklar atılan kutulardan oyuncaklar yaptı. Çok farklı oyuncaklar mevcut. Kimisi ev, kepçe, kamyon ve tır yaptı. Bazı oyuncaklar uzaktan kumandalı. Uzaktan kumandalı gemi yapan var. Bunları başardılar"diye bilgi verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir