Bakan Tüfenkci, Kuzey Çevreyolu çalışmalarını inceledi

Bakan Tüfenkci, Kuzey Çevreyolu çalışmalarını inceledi
Bakan Tüfenkci, Malatya Kuzey Çevre Yolu projesi kapsamında karayolları Bölge Müdürü ve Müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı inşaat çalışmasını yerinde inceledi.

Bakan Tüfenkci burada basın mensuplarına bulunduğu açıklamada; Kuzey Çevre yolunun 2016 yılının sonu itibariyle ihale edilip yer teslimi yapıldığını, 2017 yılı içerisinde toplulaştırma ve kamulaştırmanın büyük bir kısmının bitirildiğini söyledi. 


Malatya Kuzey Çevre Yolu’nun zamanında bitirileceğini ve Malatyalı vatandaşların hizmetine sunulacağını belirten Tüfenkci “ Malatyalı vatandaşlarımız bu yolun süresi içerisinde bitirilmesini istiyor 2020 yılının sonunda tamamen bitirilmiş olacak dedi.

KUZEY ÇEVRE YOLU BÖLGE EKONOMİSİNİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK 

Malatya Kuzey Çevre Yolu’nun Malatya ve bölge illerinin ekonomik yönden gelişmesine önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Bakan Tüfenkci “İnşallah Kuzey Çevre Yolu’nu Malatya’ya yakışır biçimde Türkiye’nin gelişmesine katkı sağlayacak ve ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyi ile güneyinin buluştuğu bu kavşak noktasında hem şehir geçişlerini rahatlatacak hem de maliyet açısından katkı sağlayacak çevre yolumuzu bitirmiş olacağız.  Malatyalı hemşerilerimiz uzun süre önce bu projeyi duydukları için yapılıp yapılmadığını başlandığı, ihale edildiği halde hep soru işaretleri vardı işte bugün sizlerde gördüğünüz gibi proje devam ediyor. İnşallah biran önce bitirilerek belirtilen süre içerisinde ülkemize katkı sağlayacak ekonomimizin gelişmesinde katkı sağlayacak bir proje olacak. Malatya’nın ve Elazığ'ın kalkınmasında gelişmesinde Bingöl’ün gelişmesine katkıları olacak” dedi. 

Bakan Tüfenkci, konuşmasının ardından Kuzey Çevre Yol çalışmasını yerinde inceledi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir