Başkan Küçük,Birlik Vakfı'nın Konuğu Oldu

Başkan Küçük,Birlik Vakfı'nın Konuğu Oldu
Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap KÜÇÜK, Birlik Vakfı Malatya Şubesi tarafından düzenlenen sohbet toplantısına katıldı

Birlik Vakfı Malatya Şubesi tarafından vakıf binası düzenlenen "Doğanşehir'in Dünü, Bugünü, Yarını" konulu sohbete konuşmacı olarak Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap KÜÇÜK katıldı.

 Küçük ‘’Göreve geldikleri günden bu yana, sevgi, saygı ve samimiyetle hareket ettiklerini; etkin, verimli, vatandaş odaklı, hesap verebilen, katılımcı ve şeffaf hizmet anlayışıyla hareket ederek ilçeyi kalkındırdıklarını ifade etti.

Hayır, işlerini çok seven Başkan KÜÇÜK, her yıl,  Türkiye’nin her yerinden öğrencilere giyecek ve burs yardımı yapmaktadır. Yaptığı yardımların, ömrü olduğu sürece devam edeceğini belirtirken öğrencilerin sevincinin kendisine çok büyük mutluluk verdiğini söyledi.

İşi ehline vermek

Siyaset yapmanın önemli olduğunu ve İslâm'ın, siyaset ve idare işlerinde ortaya koyduğu en önemli ilkelerden birinin, "İşi ehline vermek" ilkesi olduğunu söyleyen başkan KÜÇÜK, devlet işlerinin düzenli yürümesi için bu işlerin ehliyet ve liyakat sahibi kişilere teslim edilmesi ve onlar tarafından yönetilmesi gerektiğini vurguladı.

Sözümüzü tuttuk

Eğitimin öneminden bahseden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Kız İmam Hatip Lisesi yaptırmak için söz verdiğini söyleyen Başkan Küçük:

”Eğitim çok önemli, kız çocuklarımızın eğitimi daha da önemli. Çocuklarımızın iyi yetişmesi adına ne kadar katkı yapsak azdır. O zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanımız Doğanşehir’e geldiğinde sohbet sırasında İmam Hatiplerin durumunu sordu ve bana dedi ki ‘Vahap amca sizden bir kız İmam Hatip Okulu istiyorum’. Bende ‘Başım üstüne Sayın Başbakanım’ dedim. “

Söz verdik ve sözümüzü tuttuk. 16 derslikli kız İmam Hatip Lisesinin yapımı için 30 dönümlük yeri Milli Eğitime tahsis ettik.

İlçemiz doğalgaza kavuştu

"Doğalgaz verilmesi için yeterli abone sayısına ulaşmak gerekiyordu. Bu konuda yoğun çaba gösterdik. Abonelik işlemlerini tamamlayan Doğanşehirliler, doğal gaz konforuyla tanışmaya başladı" dedi.

Gençlerimiz çok önemli

Gençlere başarılı olmaları için tavsiyelerde bulunan Küçük:

"Gençlerimizin, ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya niyetli şer odaklarına karşı uyanık olması gerekir. Gençlerimiz çok önemli. Onları iyi yönlendirmeliyiz" dedi.

Vahap Küçük Myo'yu Kazanan Her Öğrenciye Karşılıksız Burs

Gençlerin eğitimine önem veren Başkan Küçük, burslarla gençlerimizi öğrenim hayatlarında desteklemek için, Doğanşehir Vahap Küçük Meslek Yüksekokuluna kayıt yaptıran her öğrenciye burs verileceğini söyledi. Sağlanan karşılıksız burs Mesleki Eğitim Destek protokolü ile ÖSYS tercih kılavuzunda yer alacak.

Başkan KÜÇÜK konuşmasının ardından, tüm katılımcılara teşekkür etti ve Birlik Vakfı Başkan ve yöneticilerine vakıf çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir