Başkan Sadıkoğlu Yetersiz Dönüşüm Miktarı Üzerine Endişelerini Aktardı

Başkan Sadıkoğlu Yetersiz Dönüşüm Miktarı Üzerine Endişelerini Aktardı
Kahramanmaraş depremi sonrasında afet mağdurlarına verilen yerinde dönüşüm miktarlarının yetersiz olduğunu ifade eden MTSO Başkanı Sadıkoğlu, 100 metrekarelik bir evin maliyetinin 2.5 milyon TL'ye ulaştığını belirtti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Mart ayı düzenli Meclis Toplantısı'nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yerinde dönüşümün desteklenmesi gerektiğini belirterek;

“Müteahhit üyelerimizden aldığımız bilgiye göre bugün 100 metrekare bir dairenin ortalama bedeli vatandaşa 2,5 milyon TL. Haydi, bu maliyetin 1,5 milyon TL’sini hibe artı kredi olarak devletimiz karşılıyor. Geriye kalan 1 milyon TL vatandaşa kalıyor. Büyük depremler yaşamış, işini ve evini kaybetmiş depremzede vatandaşımız bu 1 milyonu nasıl karşılayabilecek?” diye sordu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart ayı düzenli Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hakan Er'in yönetiminde gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan davetli Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkçı, Malatya TSO Meclis Üyelerinin vergi dairesi özelinde karşılaştığı konular hakkındaki sorularına yanıt verdi.

Toplantıda söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya ve ülke gündemine ilişkin analizlerini paylaştı.

"DOLARIN YÜKSELİŞ YÖNÜYLE İLGİLİ SPEKÜLASYONLAR VAR"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın deprem bölgelerinde yerinde dönüşüm yapmak isteyen deprem mağdurlarına sağladığı 750 bin TL hibe ve 750 bin TL kredi desteğinin yetersiz olduğunu vurgulayan Başkan Sadıkoğlu,

“6 Şubat’ta yaşadığımız deprem 11 ili etkiledi ancak Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’ı daha derinden etkiledi. Ayağa kalkma mücadelesi veren şehirlerimiz için bugüne kadar verilen desteler için devletimize müteşekkiriz ancak yeterli değil. Yerinde dönüşüm için verilen 750 bin TL hibe artı 750 bin TL kredi, yani toplam 1,5 milyon TL’lik destek yeterli değil. Müteahhit üyelerimizden aldığımız bilgiye göre bugün 100 metrekare bir dairenin ortalama bedeli vatandaşa 2,5 milyon TL. Haydi, bu maliyetin 1,5 milyon TL’sini hibe artı kredi olarak devletimiz karşılıyor. Geriye kalan 1 milyon vatandaşa kalıyor. Büyük depremler yaşamış, işini, evini kaybetmiş depremzede vatandaşımız bu 1 milyonu nasıl karşılayabilecek. Üstelik enflasyonist bir zeminde bu destek her geçen gün eriyor. İnşaat maliyetleri ortada, seçimden sonra doların yükseleceği yönünde spekülasyonlar var. Buna bağlı olarak inşaat malzemesinde yine bir artış olacaktır. Dolayısıyla 1,5 milyon TL desteğin yetersiz kaldığını ve günümüz maliyetlerine göre yeniden belirlenmesinin şart olduğunu bir kez daha yineliyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir