Belediye İsmi Kullanılarak Dolandırmak İstiyorlar!

Belediye İsmi Kullanılarak Dolandırmak İstiyorlar!
Malatya'da, Malatya Büyükşehir Belediyesi adıyla gönderilen mesajlar aracılığıyla vatandaşların dolandırılma girişimi yaşandı.

Malatyalıların cep telefonlarına öğlen saatlerinde 'Malatya Büyükşehir Belediyesi' adıyla gönderilen şaşırtıcı mesaj, herkesi şaşırttı.

Bu mesajda, MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurumu) adıyla dijital para kullanımının kısıtlandığı ve kısıtlamanın kaldırılması için bir bağlantıya tıklanması gerektiği belirtiliyordu. Ancak sonradan ortaya çıktığı üzere, bu mesaj bir dolandırıcılık girişimiydi.

Vatandaşlar, bu şüpheli mesajı hızla silerken, yaşanan durum karşısında şaşkınlık yaşadılar.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, ismi kullanılarak yapılan bu dolandırıcılık girişimine dikkat çekti ve vatandaşlardan bu tür mesajlara itibar etmemelerini ve bağlantıları tıklamamalarını istedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Malatya Büyükşehir Belediyesinin ismi kullanılarak iletilen mesajlar ile vatandaşlarımız dolandırılmak istenmektedir. Malatyalı hemşerilerimizin dolandırıcılara karşı dikkatli olması, son gelen mesajları dikkate almamaları ve linklere tıklamamalarını önemle rica ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir