Beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 3 hastaya umut oldu

Beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları 3 hastaya umut oldu
Elazığ'da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın karaciğeri ve korneaları, başka hastalara umut oldu.Fethi Sekin Şehir Hastanesi yoğun bakımında yatan bir hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Organ ve Doku Bağış Birimi Koordinatörleri...

Elazığ’da beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın karaciğeri ve korneaları, başka hastalara umut oldu.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi yoğun bakımında yatan bir hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Organ ve Doku Bağış Birimi Koordinatörleri hasta yakınları ile görüşerek organ bağışı konusunda gerekli onayı aldıktan sonra hastanın karaciğeri ve 2 korneası alınarak tedavi için organ bekleyen hastalara gönderdi.

Hastanede yatan bir hastanın beyin ölümünün gerçekleştiğini belirten İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, “Vefat sonucu hastanemiz Organ ve Doku Bağış Birimi Koordinatörleri hasta yakınları ile görüşerek organ bağışı konusunda gerekli onayı aldıktan sonra hastanemizin ilk donöründen organ alma operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Alınan Karaciğer ve 2 adet kornea ülkemizin bir başka köşesinde umutla organ bekleyen vatandaşlarımıza yaşam kaynağı olacaktır. Vefat eden vatandaşımızın yakınları gerçekten ülkemizin sağlık alanındaki temel sorunlarından biri olan organ bağışı konusunda örnek bir davranışa imza atmışlardır. İnşallah bu davranış kitlelere örnek bir şekilde artarak devam edecektir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir