"Bir Gün Çok Şeyi Değiştirebilir" Farkındalığı Aşılandı

"Bir Gün Çok Şeyi Değiştirebilir" Farkındalığı Aşılandı
Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan "Bir Gün Çok Şeyi Değiştirebilir" projesi çerçevesinde öğrenciler, annelerinin kanser taramasına katılması için önemli bir görev üstleniyor. Erken teşhisin önemini çocuklar ailelerine aktaracaklar.

1-7 Nisan Ulusal Kanser Farkındalık Haftası'nda, kansere dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu çerçevede Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan "Bir Gün Çok Şeyi Değiştirebilir" projesinin açılışı yapıldı. Erman Ilıcak Fen Lisesi'nde düzenlenen bilgilendirme etkinliğinde öğrenciler, annelerine yazacakları mektuplar aracılığıyla kanserin erken teşhisinin önemini vurgulayacaklar.

Toplantıda konuşan Yeşilyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyid Çiftçi, ilçe genelinde KETEM vasıtasıyla gerçekleştirdikleri erken teşhis çalışmalarına değindi. İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk ise sağlık sektörünün zamanla yarışan bir alan olduğunu vurgulayarak, “KETEM sayısını artırıyoruz. Battalgazi Devlet Hastanesi’nde de yine aile hekimlikleri biriminde bu testleri yapıyoruz. Orada size yol gösterecek arkadaşlar var. 97 aile hekimliğine vatandaş gittiği zaman sizlere yol gösteriyoruz. Biz sizlerin mutlu günler yaşamanız adına çocuklarınız ile güzel günler geçirmeniz adına çalışıyoruz. Bu projede ana unsur olan siz öğrencilerin de anne ve babalarınızı erken teşhis tanılarına yönlendirmenizi istiyoruz. Bizler geçen yıl tespit ettiğimiz meme kanserleri nedeniyle çok mutluyuz. Çünkü o erken tanılar sayesinde annelerimiz şuan evlatlarının başında. Onlar tedavilerini aldılar ve sabah çocuklarını öperek kaldırıyor, okula gönderiyorlar. Biz işimizi düzgün yapmasaydık bugün o çocukların boyunları bükük kalacaktı” dedi.

Programa katılan Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, kanser erken teşhis merkezlerinin (KETEM) önemine vurgu yaparak herkesin kesinlikle bu merkezlere başvurup düzenli kontrollerini yaptırması gerektiğini belirtti.

Bu projede de öğrenciler üzerinden özellikle annelerin KETEM’lere yönlendirilmesinin amaçlandığını belirten Baytak, “Annelerin sağlığı bir toplum için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kadın toplumun temel yapısı. Sağlık Bakanlığı’mızın yürütmüş olduğu bu projeler ile kadınların mutlaka KETEM’lere taramadan geçirilmesini önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir