Bozdoğan'ın Adaylığı CHP İtirazıyla Düşürüldü

Bozdoğan'ın Adaylığı CHP İtirazıyla Düşürüldü
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, adaylığının düşürülmesiyle ilgili, 'Seçme ve seçilme hakkına saldırmanın CHP’nin siyasal anlayışıyla ilişkisi nedir?' diye sordu.

Eski partisi CHP'nin itirazı üzerine Memleket Partisi'nden Tarsus Belediye Başkan adaylığı düşen Bozdoğan için Seçim Kurulu kararı: İtiraz kabul edildi, adaylık iptal edildi. Kuruldaki MHP, CHP, İYİ Parti ve DEM üyelerinin imzalarıyla alınan karara karşı çıkan Seçim Kurulu Başkanı ve iki kamu görevlisi muhalefet şerhi yazdı. Muhalefet metninde, "Bozdoğan'ın adaylığı, parti içi işleyişle ilgili bir mesele olup seçim kurullarının denetim ve yönetimi dışında gerçekleştiği için iptal edilemez" denildi.

Halkın İradesine Saygı Gösterilmeli

CHP'den 11 Ocak'ta istifa eden Bozdoğan, kararla ilgili, "Ellerindeki kemik testeresiyle insanların seçme ve seçilme hakkına saldırmanın, siyaset yapma hakkına saldırmanın CHP’nin siyasal anlayışıyla nasıl bir ilişkisi var. Can Atalay’a siyaset özgürlüğünü savunur görünenlerin, kendisinden istifa eden insanların başka bir partiden veya bağımsız aday olmasını engelleyerek, onların siyaset yapma hakkını engellemek isteyerek, bu emellerini bizzat seçim kurullarına başvurarak belgeleyenlerin, toplumla, siyasetle, özgürlükle, demokrasiyle, hakla hukukla bir ilgileri olamaz. Üstelik ortaya çıktı ki, hukukçu olmalarına rağmen, idealleştirilmiş ne kadar değer varsa hiçbiriyle ilgileri kalmamış. Kaybettiklerini anlayınca, Atatürk’ün partisine her türlü zararı verebilecekleri gerçeğini bile göremeyecek kadar gözlerini hırs bürüdü. Bu mantıkla nasıl bir siyasi başarı bekliyorlar? Böyle bir şansları yok. Bunlar çöküş öncesi gelen çatırtı sesleri."

Halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini ifade eden Bozdoğan, demokrasiye ve siyasete yapılan her türlü müdahalenin kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

Olaylar Nasıl Gelişmişti?

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, CHP'den belediye başkan aday adayı olduğunu açıklamış, ancak aday gösterilmeyince önce bağımsız, daha sonra da Memleket Partisi'ne geçerek adaylığını ilan etmişti. Bozdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere katılmak için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir