Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Faaliyetlerini Başlattı

Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Faaliyetlerini Başlattı
Malatya’da kışlık dönem başladı. Haşere üreme alanlarında ve konteyner kentlere yönelik Büyükşehir Belediyesi tarafından ilaçlama faaliyetleri başlatıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı İlaçlama Şube Müdürlüğü çalışanları tarafından haşere ile mücadele kışlak dönemine geçildi. Kışlık ilaçlama çerçevesinde konteyner kentlerde de ilaçlama çalışmaları gerçekleşiyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığından edinilen bilgilere göre; kışlak mücadeleleri kapsamında yaz mevsiminden kalan sivrisinek ve karasineklerin barınma yerleri olan köprü altları, kanallar, mazgallar, bodrumlar ve birikinti sularında larva ve erginlere karşı termal fog cihazı eşliğinde çalışma Kasım ayı itibariyle başlayan ilaçlama faaliyetleri Nisan ayına kadar kesintisiz bir şekilde sürecek.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında sinek, sivrisinek, karasinek ve her türlü haşereye karşı düzenlenen ilaçlama çalışmalarının kışlak mücadele kapsamında devam ettiği ifade edildi. Kışlak mücadelesinde özellikle sinek, sivrisinek, karasinek ve tüm zararlı haşerelerin üreme alanları olan yağmursuyu mazgalları, fosseptik çukurlar, kapalı kanallar, kanalizasyon merkez rögarları, bina bodrum katlarında biriken sular, kapalı ve açık alanda biriken sular ilaçlama ekiplerince tespit edilerek Sağlık Bakanlığından onaylı ruhsatlı ilaçlar kullanılarak kışlak mücadelesi gerçekleştiği söylendi.

Diğer bir yandan; yaşanan deprem felaketinin sonrasında özellikle konteyner kentlerde, Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerce kışlık mücadelenin kontrol edildiği ve gerekli çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir