Çalık: 'Hızlı trenden Arguvan'da yararlanacak'

Çalık:  'Hızlı trenden Arguvan'da yararlanacak'
AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Malatya-Elazığ Hızlı Tren Güzergahının Arguvan'ın Morhamam bölgesinden geçirileceğini belirterek, 'Buraya yapılacak bir istasyon ile Arguvan ve Arapgir ilçesindeki vatandaşlarımıza hızlı tren ile şehirlerarası yolculuk yapabilecek' dedi.

Çalık yaptığı yazılı açıklamada, “Malatya İli ile Elazığ İli arasındaki bağlantıyı sağlaması planlanan Malatya – Elazığ hızlı tren hattı bölgede ulaşımı sağlamak amaçlanmaktadır. Bu hat ayrıca, hızlı tren ağının Doğu Anadolu ile bağlantısı açısından da önem taşımaktadır.” dedi.

Çalık,  Malatya-Elazığ-Hızlı Tren Projesine ilişkin ÇED raporu sürecinin başlatıldığını belirterek,  hızlı tren güzergahının mevcut demiryolu güzergahından farklı olarak belirlendiğini kaydetti.

Milletvekili Çalık, Malatya-Elazığ Hızlı Tren Güzergahının Yazıhan ilçesinin Durucasu mahallesinden sonra Arguvan’ın Bozburun, Karababa, Morhamam, İçmece ve Bahçeli Mahalleri güzergahını takip edeceğini ve Morhamam’a yapılacak istasyon ile Arguvan ve bölgedeki vatandaşların hızlı tren ile şehirlerarası yolculuk yapabileceğini kaydetti.

Malatya-Elazığ Hızlı Tren güzergahının Arguvan’ın Bahçeli mevkiinde baraj gölü üzerine yapılacak köprü ile Elazığ’ın Baskil ilçesinin Kumlutarla mevkiinde Baskil’e bağlanacağını kaydeden Çalık,  Malatya-Elazığ hızlı Tren Güzergahının toplam da 126 kilometre olduğunu belirtti. Çalık,  projede 3 köprü, 14 viyadük,  8 tünel, 37 alt geçit ve 20 üst geçit bulunduğunu kaydetti.

Çalık, “Malatya-Elazığ Hızlı Tren Güzergahının ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gün içinde yapılan açıklamada bazı teknik ifadeler yanlış anlaşılmıştır.  Gün içinde yapılan açıklamaya ek değerlendirme şu şekildedir:

Malatya-Elazığ hızlı Tren Projesi,  Malatya-Sivas hızlı Tren projesinin devamıdır.  Malatya-Sivas Hızlı Tren projesinin daha önce kamuoyuna yansıdığı gibi mevcut Malatya Gar’ına kadar gelmektedir. Hızlı Tren’in Malatya merkeze gelmemesi gibi bir durum söz konusu değildir.  Malatya Gar’ı hızlı tren istasyonudur.

Ayrıca, Malatya-Elazığ hızlı Tren Projesinin başlangıç noktası Malatya-Sivas hızlı tren güzergahı üzerinde Durucasu mevkiinde ayrılmaktadır.  Mevcut Malatya-Elazığ arasındaki demiryolu,  hızlı tren için teknik olarak elverişli görünmediği için yeni güzergah belirlenmiştir.   Ankara’dan Elazığ’a veya Diyarbakır güzergahına gelecek bir hızlı trenin Malatya Gar’ına girmemesi söz konusu değildir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir