CHP Malatya İl Başkanı: Sami Er, Belediyeyi Büyük Borçla Devraldı

CHP Malatya İl Başkanı: Sami Er, Belediyeyi Büyük Borçla Devraldı
Yıldız, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in belediyeyi büyük bir borçla devraldığını dile getirdi.

31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktıklarını ve tekrardan hayırlı olmasını dileyen CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, seçimlerden sonra Malatya’nın gerçekten desteksiz kaldığını ifade etti. Yıldız, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanları için 'önceki ve sonraki başkanlar' diyerek belediyenin borç durumu konusunda fikir birliğine varamadıklarını dile getirdi.

Başkan Yıldız sözlerine şöyle devam etti:“Malatya Büyükşehir Belediyemizde görevi devreden AKP’li belediye başkanına göre 8 milyar TL civarında; görevi devr alan görevi devralan AKP’li belediye başkanına göre ise toplam borç 17 Milyar TL civarında borç var. Hangi AKP’liye inanacağız, hangi AKP’liye güveneceğiz? Malatya şu anda bunu düşünüyor. Peki, bu fark öyle küçük bir fark mı? Tabi ki değil. Yaklaşık 9 milyar civarında devasa bir rakamdan bahsediyoruz. Malatya’nın nüfusunun 600 bin olduğunu düşünürsek her Malatyalıya 30 bin TL verecek bir paradan bahsediyoruz. Her Malatyalının 30 bin TL’sinin hesabını Malatya Büyükşehir’den sormak istiyoruz. Bu parayla deprem bölgesindeki şehrimizde 3 bin tane ev yapılırdı. Malatya zaten belirsizliğin şehri belirsizliğin olmuştu, başkenti olmuştu, sahipsiz kalmıştı. Vatandaşın deprem sonrası bunca derdi içinde Malatya kamuoyunu yeni bir tartışmaya yeni bir belirsizliğe Malatya kamuoyunu oyalayan yeni bir sürece imza atan AK Parti’nin liyakatsizliği bir defa daha Malatya’yı meşgul ediyor” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in belediyeyi önemli bir borç yükü altında devraldığını ifade eden Yıldız,“Sami Er, belediyeyi büyük bir borç batağı içinde devr aldıklarını, personel maaşlarını bile ancak kredi çekerek ödediklerini söylüyor. Diğer yandan ise Selahattin Gürkan böyle bir borç yükünün olmadığını, nerdeyse Belediye’yi kasası dolu şekilde bıraktığını iddia ediyor. Bu durum Malatya halkının aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir. Malatyalının aklıyla hiç kimse alay edemez. Hiç kimsenin haddine değildir. En basit bir bakkal işletmesinde bile kar-zarar ya da alacak verecek hesabı yapılabiliyorken Malatya Büyükşehir Belediyesi gibi yüzlerce bürokratı olan devasa bir kurumda birbiriyle çelişen rakamların havada uçuşması akılla izah edilebilir bir şey değildir. Sami Er önümüzdeki 5 yılın bugünden başarısızlığını sığdıracak bir bahane mi arıyor, yoksa gerçekten hepimizin ortak malı olan Büyükşehir belediyemiz gerçekten büyük bir borç batağı içinde mi merak ediyoruz” diyerek konuşmasını bitirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir