CHP'li Belediyeler İçin İşe Alım Düzenlemesi: Genelgenin Yansımaları ve Malatya Örneği

CHP'li Belediyeler İçin İşe Alım Düzenlemesi: Genelgenin Yansımaları ve Malatya Örneği
CHP Genel Merkezi’nin “Kayırmacılık, Şatafat ve İsrafla Mücadele” genelgesine göre, Malatya’nın 5 CHP'li belediyesi işe alımları bu genelge doğrultusunda yapacak.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nden CHP’li belediyelere gönderilen “kayırmacılık, şatafat ve israfla mücadele” genelgesinde, belediyelerde yapılacak işe alımlara yönelik düzenlemeler yer aldı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 13 ilçesi bulunan Malatya’nın; Doğanşehir, Yazıhan, Arguvan, Arapgir ve Hekimhan belediyelerini kazanan CHP, artık işe alımları Genel Merkez’den gönderilen genelge doğrultusunda gerçekleştirecek.

CHP Genel Merkezi’nden gönderilen "Kayırmacılık, Şatafat ve İsrafla Mücadele" başlıklı genelgedeki önemli maddeler şunlardır:

-Kamu ihalelerinin açık ihale usulüyle yapın pazarlık ve doğrudan temin usulleriyle yapılan ihaleler şeffaf şekilde internet üzerinden düzenli olarak kamuoyuna açıklayın!

- Ödeneği bulunmayan hiçbir iş için ihaleye çıkmayın!

-Taşıtları özel işlerde kullanmayın, hiçbir makam, birim ve şahsın kullanımına tahsis etmeyin ve bu amaçla bekletmeyin, eş, dost ve akrabalara kullandırmayın!

- Belediye başkanlarının çalışma arkadaşları, mevkidaşları veya siyasi temsilcilerin teşrifleriyle katıldıkları ekinliklerde çok sayıda araçla konvoylar oluşturmayın. Etkinliklere önceden hazır bulundurulan minibüs veya otobüs ile toplu katılım sağlayın!

-Belediye tarafından yabancı dil öğrenmek, bilgi ve görgülerini artırmak veya lisansüstü eğitim amaçlarıyla yurtdışına belediye çalışanı göndermeyin!

-İşe alımlarda kişiye özel ilanlar vermeyin!

Genelgenin tamamına ulaşmak için tıklayınız!

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir