Demirtaş: Son Sarsıntı Ölü Kahramanmaraş Fay Hattı'nda Değil

Demirtaş: Son Sarsıntı Ölü Kahramanmaraş Fay Hattı'nda Değil
Demirtaş, sosyal medyada paylaştığı açıklamada, bu son sarsıntının Ölü Kahramanmaraş Fay Hattı'nda gerçekleşmediğini belirtti.

6 Şubat 2023'teki deprem serisinin artçı sarsıntıları hala hissedilmekte olan Maraş'ta, bugün yeni bir deprem meydana geldi. AFAD, sabah saat 09:26'da meydana gelen ve büyüklüğü 3,6 olan depremi duyurdu. Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, bu son depremi yorumladı.

"Bu Sarsıntı Ölü Kahramanmaraş Fay Hattı'nda Olmadı"

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Demirtaş, alt alta sıraladığı paylaşımlarda,

“Birileri bilimsel algı yapıp; bu deprem Kahramanmaraş Fay Zonu'nda oldu diye kamuoyu-basını-karar vericileri yanlış yönlendirebilir. Bu deprem ölü Kahramanmaraş Fay Zonu'nda olmadı. Deprem tanımlamalarında fay isimleri veril(e)mediği için coğrafik il/ilçe sınırları kullanılır. Kabuk yapısı-hız modeli farklılığı nedeniyle AFAD ile KOERI deprem yeri arasında 3.5 km fark var.

“Deprem Onikişubat Merkez'de Olmadı”

Deprem Onikişubat Merkez'de olmadı. Deprem Onikişubat ilçe merkezinin yaklaşık 42 km kuzey-kuzeybatısında; Onikişubat ilçesine bağlı TEKİR Mahallesi'nin 2.2 - 4.2 km kuzey-kuzeydoğusunda oldu. Deprem Göksun'un 15 km güneydoğusunda; Çardak Fay Zonu'nun batı ucunun 10 km güneyinde; Çardak Fay Zonu 10 km genişlikte açılmalı büklüm bölgesinde, Tekir civarında oldu. Deprem 06 Şubat 2023 (13:24, Mw=7.6) Çardak depreminin artçı şoklarından birini oluşturmaktadır. Kısacası bugünkü Mw=3.6/3.7 büyüklüğündeki artçı depremin 42 km güneyinden geçen 3.5 milyon yıl önce aktivitesini yitirmiş ölü kör bindirme fayı olan Kahramanmaraş Fay Zonu ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Ölü faylar ve akarsu/kaya taraça sarplıkları deprem üretemezler.” paylaşımında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir