DEMOK Erkenekli'ye emanet

DEMOK Erkenekli'ye emanet
Değişimi Demiryolu Meslek Okulu Mezunları Derneği (DEMOK) Malatya Şubesi 3 yıllık yönetimini seçti.
Değişimi Demiryolu Meslek Okulu Mezunları Derneği (DEMOK) Malatya Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu TCDD 5. Bölge Müdürlüğü Aile Lokali bahçesinde yapıldı. Mustafa Erkenekli Başkanlığa seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından Divan Kurulu seçimi yapıldı. Genel kurula Ankara'dan gelerek katılan Demiryolu Meslek Okulu Mezunları Derneği Genel Başkanı Alpaslan Taylan, genel kurula katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında; "Göreve geldiğimiz 2012 yılından bu yana 1942 yılında Ankara'da açılan ve bir süre kapalı kaldıktan sonra 1974 yılında yeniden Eskişehir'de açılıp 1998 yılında son mezunlarını vermesinin ardından tamamen kapatılan okulumuzun yeniden açılması için bakanlıklar ve siyasilerle görüşmeler yaptık. Bu yıl ise Milli Eğitim Bakanlığı 'Tematik' liseler açma kararı aldı. Tematik liseler endüstri meslek lisesi gibi olmayıp sadece bir dalda eğitim verecek. Biz de bu kapsamda okulumuzun yeniden açılması için siyasilerle yaptığımız görüşmeleri artırdık ve Erzurum'da TCDD Meslek Lisesi'nin açılması kararlaştırıldı. Umut ediyorum ki önümüzdeki yıl TCDD Meslek Lisesi yeniden eğitim öğretime başlayacak" dedi.

 Alpaslan Taylan'ın konuşmasının ardından geçmiş döneme ait faaliyet ve mali raporlar önceki şube başkanı Ramazan Erbey tarafından okunarak üyelerin oylarıyla ibraz edildi. Tek liste ile gidilen seçimde açık oylama yapıldı ve oylama sonucunda Mustafa Erkenekli'nin başkanlığında Ercan Miran, İsmail Çoraplı, Haluk Tanrıverdi, Mahmut Civan, Erdal Çelik ve Ayhan Sağıroğlu'dan oluşan liste oy birliği ile 3 yıl için Demiryolu Meslek Okulu Mezunları Derneği Malatya Şube yönetimine seçildi. 

Seçimin ardından üyelere hitap eden yeni şube başkanı Mustafa Erkenekli, kendilerine gösterilen güvene ve geçmişte görev yapan yönetimlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında "Üyelerimiz arasında birliği ve beraberliği artırıcı faaliyetlerde bulunmaya, iyi günde, kötü günde onların yanında olmaya gayret edeceğiz. Amacımız insanların yüreğine dokunmak. Bu hususta tüm üyelerimizden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

TCDD 5. Bölge Müdürlüğünde görev yapan birim amirleri, kurum bünyesinde faaliyet gösteren memur ve işçi sendikaları ile diğer mesleki derneklerin temsilcilerinin de katıldığı şube genel kurulu, yemek ikramının ardından sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir