Deprem Konutları Hazır, İlgide Beklenenin Altında Kalıyor

Deprem Konutları Hazır, İlgide Beklenenin Altında Kalıyor
Deprem sonrası inşa edilen konutlar tamamlandı, ancak anahtar teslimlerine ilgi düşük. Vali Yazıcı: "Kura çektik, 200 konut teslim ettik, ancak hala yeterince talep yok gibi."

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin etkilediği vatandaşlara yönelik sundukları hizmetleri vurgulayarak, mağdur olan bireylere her türlü yardımı sağlamak için çaba gösterdiklerini belirtti. Ramazan ayı nedeniyle kent merkezindeki LC Waikiki binasının üçüncü katının ibadete açıldığını, camisi zarar gören mahallelere çadır kurulumu için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Deprem Konutları Tamamen Hazır Durumda Ve Alımlar Düşük Seviyede

Vali Yazıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından başlatılan konut inşaatlarının anahtar teslimine başlandığını belirtti. Yazıcı, "Kura çektik fakat insanlar gelmiyor. Şu ana kadar 200 konut teslim ettik, hala acele etmiyorlar gibi görünüyor. İkizce'de 2 bin 60 konut hazır durumda, Gelinciktepe'de ise 1700 civarında. Yazıhan ve Doğanşehir bölgelerinde de konutlar hazır durumda. AFAD kura çekimine rağmen insanlar beklediğimiz gibi yoğun ilgi göstermiyor gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir