Deprem Sonrası Malatya'yı Ayağa Kaldırmak: TOKİ'den Büyük İnisiyatif!

Deprem Sonrası Malatya'yı Ayağa Kaldırmak: TOKİ'den Büyük İnisiyatif!
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği Malatya'daki konut ve iş yeri inşaat bölgelerini ziyaret etti.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'daki konut ve iş yeri inşaat alanlarını ziyaret etti.

Gelinciktepe bölgesindeki toplu konut alanında inceleme yapan Bulut, daha sonra basın mensuplarına, kentteki rezerv alanlarda başlatılan konut inşaatının 25 bini aştığını ifade etti.

Bulut, 6 Şubat'ta gerçekleştirilecek kura çekilişi ile dağıtılacak 11 ildeki 46 bin konutun 5 bin 130'unun Malatya'da bulunduğunu açıkladı.

Kent merkezinin yeniden yapılandırılması için çalışmalara hız verdiklerini belirten Bulut, şu ifadeleri kullandı:

"Emlak Konut tarafından kent merkezinde Bakırcılar Çarşısı olarak bilinen alanda çalışmalar sürüyor. Ayrıca Saray Mahallesi'nde de projelere başlanacak. Bu bölgede 1352 konut, 1605 ofis ve dükkan içeren bir proje hazırlandı. Tüm şehirlerde olduğu gibi, şehir merkezlerinde kültüre uygun ticari yapılarıyla uyumlu projeleri, deneyimli ve duyarlı mimarlarla hayata geçiriyoruz. Malatya'da da bu hassasiyetle proje oluşturduk. Saray Mahallesi'nin birinci etap ihalesi önümüzdeki 10 gün içinde gerçekleşecek. İlk etapta 594 konut, 493 dükkan ve 250 ofis bulunacak. Diğer etaplara da hızlı bir şekilde başlamayı planlıyoruz."

Bulut, yıkımın tamamlanması ve uzlaşmaların gerçekleşmesiyle birlikte yerinde dönüşümlerin hayata geçirileceğini belirtti.

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er, TOKİ'nin kentte önemli hizmetler ve projeler sunacağına inandıklarını ifade etti.

İstanbul'un Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da kentin deprem nedeniyle büyük yıkım yaşadığını hatırlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir