Depremlerin Ardından Taksit Süresi Artırıldı: Bölgesel Güncellemeler

Depremlerin Ardından Taksit Süresi Artırıldı: Bölgesel Güncellemeler
Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki depremlerin ardından taksit süresi eylül sonuna kadar uzatıldı.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde büyük hasara yol açan ve mücbir sebep durumu uzatılan 6 Şubat 2023 depremlerinde, yeniden yapılandırma için ilk taksit eylül sonuna kadar ödenebilir hale getirildi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonucunda Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde devam eden zorunlu durum sebebiyle, 7256 Sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması' ile 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun' ve 7326 Sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması' ile 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına' ilişkin kanunda belirtilen taksit ödeme sürelerinin yeniden belirlenmesine dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararda, 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olan mücbir sebep durumunun Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31 Ağustos 2024 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.

Bu kanunlar kapsamında, 6 Şubat 2023 ile 31 Ağustos 2024 tarihleri arasında ödenmesi gereken taksitlerden (ödeme süresinin son günü mücbir sebep durumunun sona erdiği tarihe denk gelenler dahil), birincisinin ödeme süresi, mücbir sebep durumunun sona erdiği tarihi izleyen ayda ödenebilecek şekilde yeniden düzenlendi.

Bu şekilde taksit ödeme süresi eylül sonuna kadar uzatıldı. Bundan sonra, sonraki taksitler de eylülü takip eden aylık periyotlar halinde (toplamda 12 ayda) ödenecek.

Mücbir sebep dönemindeki taksit sayısı 12'yi aşanlar, fazla olan kısmı 12. taksit ile birlikte ödeyecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir