Mehmet Zafer

Mehmet Zafer

Durdurun Bu Eylemleri Artık Yeter

Kendi planı olmayanlar karar verme hakkına sahip olamazlar, başkalarının planlarının bir parçası olurlar, kendilerine biçilen rolü oynarlar, oyun bitti mi bir kenara atılırlar.Sizi sokaklara sürenlerin oyunlarının figüranı olmayın.Şunu bilin ki sizi sokaklarda polisle karşı karşıya getirenlerin çocukları orada değil.Madem bir boykotun öncülüğünü yapıyorlar, sokaklarda çatışmak kendi çocuklarının hakkı değil mi ? Neden eşit davranmıyorlar, sizin canınız yandığında kendi çocukları evlerinde nasıl oturuyorlar ? Hiç mi düşünmüyorsunuz bunları ? Başkalarına zarar vermek, kırıp dökmek, halka zarar vermek demokrasinin hangi köşesinde yazılı da biz bir türlü göremedik ?

Ey bu çocuklar üzerinde oyunlar oynayan kirli zihniyet ! Kendi kazdığınız kuyuya düşmeyeceğinizi mi sanıyorsunuz ? Tarih boyunca hep böyle olmuştur. Halkı ezerek, onların fikirlerini hiçe sayarak kanları üzerinde planlar yapanlar hep hezimete mahkum olmuşlardır. Hiç mi tarih sayfalarına gözucuyla olsa bile bakmadınız ? Halk bunun hesabını sormayacak mı sizlere ? Yarın bu halkın çocukları tarafından lanetle anılacak, beddualar alacaksınız. Bu topraklar kolay özgürlüğe kavuşmadı, çok bedeller ödendi, çok şehitler verildi. Şehitlerin kanlarıyla suladığı topraklar üzerinde karanlık güçlerin piyonu oluyorsunuz.Cemaat, tarikat, siyasi parti kim olursa olsun bu halkın üzerinde kanlı eylem yapmaya hakkı yoktur.

Ve sayın Başbakan olayların bu noktaya geleceğini bizler ortamdan çok uzaklarda olmamıza rağmen biliyorduk, neden tedbir almadınız ?

Polisin sokaklarda eylemcilerle çatışıp arbedelerde yaralanmasına, canını vermesine nasıl tahammül ediyorsunuz, hangi vicdanla olaylara bakıyorsunuz ?

Sokaklarda eyleme katılan çocukların tartaklanması, hırpalanması neyi çözüme ulaştıracak, kime güç gösterisinde bulunuyorsunuz ki ?

Bu devletin hakimleri, savcıları insanları sokaklara dökenlere neden müdahale etmiyor ? Gün gibi aşikar olduğu halde, failler belli olduğu halde neden sokaklarda kandırılarak polisle karşı karşıya getirilen çocuklarla uğraşıyorsunuz ki ? Vanayı tepeden kapatıp suyu kesin bitsin bu iş. Yeter artık hayatını kaybeden polisler, eylemci çocukların annelerinin bağrını yaktıkları, yeter artık.

Mehmet Zafer

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mehmet Zafer Arşivi