Emlak Konut Sınırları Genişletti

Emlak Konut Sınırları Genişletti
Emlak Konut’un yapım sürecini üstlendiği Malatya Merkez Çarşısı’nda sınırlar genişledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılım sağlamasıyla geçtiğimiz gün Malatya’da gerçekleşen incelemelerde kente dair yeni kararlar verildi. Çarşı merkezinin planının son hali karara bağlandı.

Buna göre, ilk etapta paylaşılan projeye yeni alanların da dahil edilmesi kararı çıkmış oldu. Yani Emlak Konut bünyesinde yapılacak alan daha da genişlemiş oldu.

ANA DAMARLAR EMLAK KONUT’A TESLİM EDİLDİ

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan sosyal medya üzerinden verilen kararlara dair bilgilendirme paylaştı. Babacan, inşaatların bir yandan Çevre Yolu hattında yer alan Bakırcılar Çarşısı bölgesi ve Niyazi Mısri bölgesinde, bir yandan ise İnönü Caddesi, Vilayet'in arka tarafında Saray mahallesi ve Fuzuli bölgesini de için bulunan bir geniş bölgede eş anlı olarak başlatılması kararını duyurdu.

MALATYA’DA DÖNÜŞÜM HIZ KAZANIYOR

Hızlı bir şekilde ve eşanlı olarak yürütülecek faaliyetlerde kaba inşaatların tamamlanmasının sonrasında Malatya mimarisi ve dokusuna uygun bir estetik mimari oluşturularak inşaatların ince işçiliklerinin uygulanacağını söyleyen Babacan,

“İnşaatların mümkün olan en kısa sürede tamamlanması için Sayın Bakanımız her türlü kaynak aktarımının sağlanacağını özellikle belirtti. Beraberinde, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerindeki konut planlaması ve rezerv alanlar üzerinden kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüme dair planlamayı detaylı konuştuk. Burada da süreç hızlanıyor.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir