Emrah Tuncel: Malatya'dan Süper Lig Zirvesine

Emrah Tuncel: Malatya'dan Süper Lig Zirvesine
Emrah Tuncel, Akhisarspor'da 2011-12 sezonunda Tarsus İdmanyurdu'ndan transfer edilerek 15 Süper Lig maçında forma giydi, Malatya'dan yola çıkarak başarıya ulaştı.

Viranşehir Belediyespor, 8. Grupta mücadele ettiği TFF Bölgesel Amatör Lig'de uzun bir aradan sonra 3. Lig'e yükselme başarısı gösterdi. Takımın şampiyonluğunda önemli bir rol oynayan Malatyalı kaleci Emrah Tuncel, performansıyla dikkat çekti.

Viranşehir Belediyespor, 8. Grup'ta oynadığı maçlarda önemli bir performans sergileyerek 24. haftada Kilisspor'u 7-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

Şanlıurfa temsilcisi, grubunda oynadığı 25 maç sonunda topladığı 67 puanla 3. Lig'e yükselmeyi başardı.

mala.jpg

Battalgazi Belediyespor'un altyapısında futbola başlayan ve ardından Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig seviyelerinde, ayrıca Türkiye Kupası ve BAL gibi organizasyonlarda forma giyen kaleci Emrah Tuncel, Viranşehir Belediyespor'un şampiyonluğuna önemli katkı sağladı.

Futbola Battalgazi Belediyespor'un altyapısında adım atan ve 2004 yılında Malatyaspor'un altyapısında oynayan Emrah Tuncel, A takıma yükseldi ve 2009 yılına kadar bu takımın formasını gururla taşıdı.

8 Ağustos 2009'da Boluspor'a transfer olan başarılı kaleci, 2010 yılında kiralık olarak Adana Demirspor'a gitti. 2011 yılında ise Boluspor'dan Tarsus İdman Yurdu'na transfer olan Emrah Tuncel, 11 Ağustos 2011'de Akhisarspor ile anlaşma sağladı.

Akhisarspor'da gösterdiği üstün performansla dikkatleri üzerine çeken başarılı kaleci, kariyerinde daha sonra Şanlıurfaspor, MKE Ankaragücü, Manisaspor, Tuzlaspor, Kahramanmaraşspor, Malatya Yeşilyurt Belediyespor, Ceyhanspor ve Adana 1954 Futbol Kulübü'nün formasını terletti.

Kariyerine Viranşehir Belediyespor'da devam eden Emrah Tuncel, Süper Lig'de kalecilik yaparak Malatya'yı en iyi şekilde temsil etti.

Süper Lig'de mücadele ettiği dönemde Akhisarspor'da 2011-12 sezonunda Tarsus İdmanyurdu'ndan transfer edilen Emrah Tuncel, yeşil-siyah formayla Süper Lig'de 15, toplamda 33 maça çıktı. Kadronun en deneyimli isimlerinden olan başarılı kaleci, Malatya kökenli olup ardından zirveye doğru emin adımlarla ilerledi.

Başarılı kaleci; Süper Lig, 1.Lig, 2.Lig, 3.Lig ve Türkiye Kupası’nda yaklaşık 200 maça çıktı

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir