Erdoğan, Pütürge Seçim Cinayeti Davasında Hükümlü Sülük'ün Cezasını İptal Etti

Erdoğan, Pütürge Seçim Cinayeti Davasında Hükümlü Sülük'ün Cezasını İptal Etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019'daki seçimlerdeki cinayet davasında ceza alan Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün babası Hacı Sülük'ün cezasını Adli Tıp raporuyla kaldırdı.

Cinayet olayı, 31 Mart 2019 yerel seçim günü Pütürge ilçesinin Bölünmez Köyü'nde gerçekleşti. 2019 Yerel Yönetimler Genel Seçimleri sırasında Bölünmez İlkokulu'nda yaşlı bir çiftin birlikte oy kullanmak istemesiyle başlayan bir anlaşmazlık sonrasında çıkan tartışma, şiddetli bir kavgaya dönüştü. Bu olayda silahla vurulan Hasan ve İlyas Aktaş, Saadet Partisi üyesi olarak bilinmekteydi ve maalesef hayatını kaybetmişti.

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün babası Hacı Sülük, kardeşi Ömer Sülük ve akrabaları Abdulkadir Sülük ile Ömer Sülük, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayet zanlıları olarak yargılandı. Mahkeme, Hacı Sülük, kardeşi Ömer Sülük ve akrabaları Abdulkadir Sülük ile Ömer Sülük'e 'Kasten öldürme' suçundan ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

67 yaşındaki Hacı Sülük'ün cezası, Adli Tıp Kurumu 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun 'sürekli hastalık ve kocama hali' raporu çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kaldırıldı. Hacı Sülük, daha önce söz konusu rapor nedeniyle cezaevinden serbest bırakılmıştı.

jandarma.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yer alan karar şöyle:“Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme suçundan Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinin kararı iki kez müebbet hapis cezası, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçundan 10 ay hapis cezası, kasten yaralama suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilen ve bu cezalarının Kırşehir İnfaz Hakimliğinin kararıyla müebbet hapis, müebbet hapis ve 1 yıl 20 ay 15 gün hapis cezası olarak içtimaına hükmedilen Haci Sülük'ün kalan cezası, Adalet Bakanlığının ‘sürekli hastalık ve kocama hali’ kapsamında bulunduğunu belirten Adli Tıp Kurumu 3’üncü Adli Tıp İhtisas Kurulunun raporu sebebiyle, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104’üncü maddesinin on altıncı fıkrası gereğince kaldırılmıştır.” şeklinde açıklandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir