Erdoğan'dan Kızılaslan'a Restorasyon Ödülü

Erdoğan'dan Kızılaslan'a Restorasyon Ödülü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde zarar gören Malatya Yeni Camisi'nin tüm masraflarını karşılayan Bayram Kızılaslan'a ödül verdi, destekleri için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vakıf Haftası'nın 100. yılına özel olarak düzenlenen 201 eserin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen 201 eserin açılış törenine katıldı. Bu yılki Vakıf Haftası etkinliklerinde, yurt içinde ve yurt dışında restore edilen 201 vakıf eserinin toplu açılışının gerçekleştirildiğini belirten Erdoğan, vakıf kültür varlıklarının ülke ve millete hayırlı olmasını temenni etti.

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde ağır hasar alan Malatya Yeni Camisi'nin tamamı için finansal desteğini sağlayan cömert iş insanı Bayram Kızılaslan'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödül verildi. Erdoğan, birçok eserin başarılı bir şekilde restore edilip yeniden imar edildiğini belirtti. Tören sırasında ödül alacak iş insanı ve hayırsever Bayram Kızılaslan'ın, Malatya Yeni Camisi'nin depremde ağır hasar almasının ardından tüm yapım masraflarını üstlendiğini vurgulayan Erdoğan, Kızılaslan'ın finansal destekleriyle bu tarihi eserin hızla yeniden inşa edileceğini dile getirdi. Depremde zarar gören ve yıkılan vakıf eserlerinin onarımı için gösterilen her çabanın takdirle karşılandığını ifade eden Erdoğan, vakıf medeniyetinin oluşumunda ve korunmasında emeği geçen herkese teşekkür etti, vefat eden vakıf mensuplarını ve hayırseverleri rahmetle anıldı.

yeni.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir