Fenerbahçe'nin Milli Sporcusu Rabia Topuz, Tedavi Sonrası Taburcu Edildi

Fenerbahçe'nin Milli Sporcusu Rabia Topuz, Tedavi Sonrası Taburcu Edildi
Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Zeliha Korkmaz, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde süreci açıkladı: Milli boksör Rabia Topuz, yılan sokması sonrası tedavi edilip taburcu edildi.

Akçadağ’da 8 Mayıs’ta yılan sokması sonucu hastaneye kaldırılan ve 6 gün yoğun bakımda tedavi gören Fenerbahçe’nin milli boksörü Rabia Topuz servise alınmıştı. Değerleri normale dönen milli sporcu, son kontrollerinin ardından taburcu edildi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan duyuruda, “Yılan sokması hikâyesi ile 8 Mayıs’tan bu yana hastanemizde tedavi gören hastamız Rabia Topuz, şifa ile taburcu olmuştur. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, profesyonel spor hayatında başarılar diliyoruz” açıklamasına yer verildi.

Süreç hakkında bilgi veren Yoğun Bakım Yandal Uzmanı Doç. Dr. Zeliha Korkmaz,“Hastamız yılan sokması hikâyesi ile hastanemize geldiğinde yılan zehrinin sistematik bulguları başlamıştı. Genel durumda tansiyon düşüklüğü ve kusma mevcuttu. Takipte hastaya semptomatik tedavi ve yılan antiserumu (panzehir) yapıldı. 7 gün yoğun bakımda tedavi ettiğimiz hastamızı dahiliye servisine devrettik. Dahiliye servisimizden de bugün şifa ile hastamız taburcu oldu” ifadelerinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir