Film Seyretmenin Kişiye Etkisi Nelerdir

Film Seyretmenin Kişiye Etkisi Nelerdir
Film izlemek, teknoloji ile birlikte dijital ortamda gerçekleşen bir etkinlik olsa da aslında yüzyıllardır süregelen bir gelenektir.

Film izlemek, teknoloji ile birlikte dijital ortamda gerçekleşen bir etkinlik olsa da aslında yüzyıllardır süregelen bir gelenektir. İlk insanlardan bu yana her kişi zamanı bir şeylerle meşgul etmek ister. Hayatından uzaklaşıp farklı bir şeyleri görmek ister. Gördüğü farklı şeylerden etkilenmek, haz duymak ister ve bu etkiler ise farklı farklı kategoriler ile sınıflandıralabilinir.

Kişisel Gelişim Etkisi

Nihayetinde gelişiminizde de önemli rol oynayan filmler, bize kazandırdıkları ve öğrettikleri ile herkese bir şeyler katar. Verdikleri mesajlarla insanlara farkındalık kazandırırken çevresini daha iyi tanımasına olanak sağlar. Bir filmden kapılan herhangi düşünce, herhangi fikir, bireyin olgunlaşmasında önemli bir rol oynayabilir. Hepimizi, kitle halinde daha bilinçli bireyler haline çevirip çevre ile daha uyumlu, daha sağlıklı insanlar yaratabilir. Böylece herkes birbiriyle daha iyi anlaşabilir ve toplumsal sorunlar bir noktaya kadar çözülebilinir.

Genel Kültür Etkisi

Eh tabi hareketlerimizi etkilediği gibi filmler zihnimizi de etkiler. Bizlere, bilmediğimiz şeyleri öğretir. Daha önce hiç dikkat etmediğimiz gerçekleri gösterir. En kötü dediğiniz full film seyret bile bir şey gösterir. Oradan aklınızda kalan küçük bir detay bile yıllar sonra karşınıza çıkabilir. Ya da bir müzik, evet, duyduğunuz bir müzik bile size bir şeyler katabilir. Tüm bunların cabası olarak da muhabbet ortamlarında "Evet, ben bu filmi izlemiştim" dedirttirir. "Hayır, o filmin sonu pek iyi değildi" diyebilirsiniz ve kabul edersiniz ki film kültürü olan bir insanın genel kültürünün de yüksek olması beklenir.

Ruhsal Etki

Filmler, konusuna ya da türüne göre herkesin duygularına farklı farklı hitap edebilir. Örneğin, dram izlemek bir bireyi depresyona sokarken komedi izlemek ise kişiyi kahkahalara boğarken ruh halinin sağlıklı olmasını sağlayabilir. Eğer daha spesifik örnek verilecekse de her yıl korku filmlerinden dolayı kişiliği ve ruhu bozulan, etraftaki her şeyden ve herkesten çekinen, kendini bir şeyler gördüğüne inandırtan ve maalesef ki sonu intihar ile biten insanlar en büyük örnek olur. He tabi Batman serisi izle filminin galasında katliam yapan kişiyi ve onun gibilerin kaldığı etki de unutulmamalı lazım çünkü filmdeki kötü bir düşünce onu izle ve canlandır şeklinde beyninde çeviren insanları birer birer psikopata dönüştürebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir