Fırat İlkokulu'nun Tiyatro Performansı Çanakkale'yi Hissettirdi

Fırat İlkokulu'nun Tiyatro Performansı Çanakkale'yi Hissettirdi
Çanakkale'de 109 yıl önce yazılan kahramanlık öyküsü, “Çanakkale’nin unutulmuş kahramanları” adlı tiyatro performansıyla Malatya'da Fırat İlkokulu öğrencileri tarafından canlandırıldı.

Malatya'daki Fırat İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri, Anadolu'nun ortak çabalarıyla kazanılan Çanakkale Zaferi'nin hikayesini tiyatro sahnesine taşıdı. Titizlikle hazırlanan tiyatro performansı ve çeşitli etkinlikler, büyük bir ilgiyle karşılandı.

Okuldaki birçok öğrencinin yer aldığı tiyatro gösterisi, o dönemin ruhunu canlandırmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için büyük önem taşıyordu. Zaferin 109. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, bugün öğrenciler ve velilerin katılımıyla okulda sahnelenen bu gösteri, tarihin önemli bir anını canlı tutmanın ve kutlamanın güzel bir örneğiydi.

Fırat İlk Okulu Müdürü Nurettin Şavur, etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada, emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek şunları dile getirdi: "Çanakkale ruhu, Anadolu'nun dört bir yanında yaşayan herkesin içindeydi. Her yaş grubundan insan, o savaşta yer aldı. Bu oyunu hazırlamak kolay olmadı ama Çanakkale, çok değerli ve anlamlı bir zaferdir. Çocuklarımıza bu ruhu aktardıktan sonra, rollerini canlandırmak için fazladan çaba sarf etmelerine gerek kalmadı, çünkü zaten içlerinde vardı."

Programın sonunda sahne alan öğrencilere başarı belgelerini tek tek takdim eden Okul Müdürü Şavur, benzer etkinliklerin devam edeceğini de vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir