FKA'dan Öğrencilere Gaziantep'e Teknik Gezi

FKA'dan Öğrencilere Gaziantep'e Teknik Gezi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kalkınma Ajansları için belirlenen 2019 Yılı 'Mesleki Eğitim' teması kapsamında Fırat kalkınma Ajansı tarafından Malatya Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik Gaziantep'e teknik gezi düzenlendi.

Gaziantep’te faaliyet gösteren iki işletmeye gerçekleştirilen teknik geziye Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik bölümünden 15 öğrenci, 2 öğretmen ve Malatya MEM AR-GE biriminden bir öğretmen katılım sağladı.

Program kapsamında endüstri 4.0 kullanan ve tam otomasyon ile üretim yapan bir gıda firması ile üretiminin büyük bir bölümünü ihraç eden bir halı üretim firması ziyaret edildi.

Teknik geziye ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2019 Yılı “Mesleki Eğitim” teması kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı olarak TRB1 Bölgesinde (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) konferanslar, usta çırak buluşmaları, Girişimcilik Eğitimleri ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan öğretmenlere yönelik proje yazma eğitimi gibi çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Yoğunlu, Ajans olarak daha önce Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik olarak Elazığ’da faaliyet gösteren Eti, Krom A.Ş. üretim fabrikası ile İstanbul’da faaliyet gösteren ve önemli marka değerleri olan 2 mobilya firmasının öğretmen ve öğrenciler tarafından ziyaret edildiğini anımsatarak, Fırat Kalkınma Ajansının faaliyet gösterdiği Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde benzer çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Yoğunlu, duyarak ya da okuyarak öğrenmenin yanında akıllarda daha çok kalacak görerek öğrenmenin sağlandığı teknik gezi programlarının öğrencilerin mesleki ve vizyonel gelişimine önemli katkılar sağladığını kaydetti.

Gelişmiş ülkelerin her zaman bazı meslek gruplarına talepleri de olduğunu hatırlatan Yoğunlu, günümüz dünyasında meslek altın bileziktir ve nereye giderseniz gidin mesleğinizde iyiyseniz mutlaka beklentinizi karşılayacak bir iş bulabilirsiniz diyerek mevcut algının aksine Meslek Lisesi Öğrencisi olmanın bir dezavantaj değil çok önemli bir avantaj olduğunu vurguladı.

Programı düzenlemesinden dolayı Fırat Kalkınma Ajansına teşekkür eden öğrenciler ise ziyaretlerin kendilerine güzel bir ufuk açmaya destek olduğu, alanlarında gelişmiş firmaları gördükçe gelecek mesleklerine olan inancın ve motivasyonun şimdiden artmaya başladığını ifade ettiler.

Öğrenciler ayrıca ortaokullarda öğrenim gören arkadaşlarının ilgi ve yeteneklerine göre şimdiden mesleklerini seçmeye karar vermeleri ve ilgi duydukları alana yönelik meslek lisesine kayıt yaptırmalarını önerdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir