G7 Liderleri: İklim, Enerji ve Gıda Güvenliği Üzerine

G7 Liderleri: İklim, Enerji ve Gıda Güvenliği Üzerine
Başbakan Meloni, G7 liderleri olarak iklim değişikliği, enerji güvenliği ve gıda güvenliği gibi büyük zorlukları ele alacaklarını belirtti.

Meloni, G7 dönemi lideri olarak, 13-15 Haziran tarihlerinde Borgo Egnazia'da düzenlenecek olan G7 Liderler Zirvesi'nde tartışılacak konular hakkında bir video mesaj yayınladı.

Başbakan Meloni, yapay zekanın hem fırsatlar sunan hem de riskler taşıyan bir teknoloji olduğunu ve birçok insanın yapay zekanın ortaya çıkışını "çağın en büyük antropolojik sorunu" olarak ifade ederek, G7 Dönem Başkanı olarak Vatikan'ın başlattığı Roma Yapay Zeka Etik İnisiyatifi'ne dikkat çekmek istediklerini belirtti.

Meloni, bu bağlamda Papa Franciscus'un G7 Liderler Zirvesi'nde yapay zeka konulu bir toplantıya katılacağını duyurarak,"İtalya'nın davetini kabul ettiği için Papa'ya teşekkür ediyorum. Kendisinin varlığının, yapay zekaya yönelik düzenleyici, etik ve kültürel çerçevenin tanımlanmasına belirleyici bir katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

İlk kez bir Papa'nın, G7 Liderler Zirvesi'ne katılacağını vurgulayan Meloni, Papa Franciscus'un G7 üyesi olmayan diğer ülkelerin de katılacağı sosyal yardımları ele alan bir oturumda da yer alacağını söyledi.

Orta Doğu'daki durumun da görüşüleceğini ifade eden Meloni,"Orta Doğu'daki çatışmayı ele alacağız. Bölgede gerilimin artmasını önlemek ve barışı, istikrarı ve güvenliği yeniden tesis etmek için çalışacağız." diye konuştu.

Meloni, "G7, Ukrayna'ya desteğini teyit edecek ve adil ve kalıcı bir barış için çalışmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

Başbakan Meloni, G7 ülkelerinin liderleri olarak iklim değişikliğinden enerji güvenliğine kadar karşı karşıya kalınan diğer büyük zorlukları da ele alacaklarını ifade ederek, şunları dile getirdi:"Birlikte, özellikle Afrika kıtası başta olmak üzere gelişmekte olan ekonomilerle eşit ve karşılıklı faydaya dayalı yeni bir ilişki kurmanın temellerini atacağız. İnsan kaçakçılarıyla mücadele etmek ve göç etmek zorunda kalmamanın güvence altına alınmasının temellerini atmak amacıyla aynı şekilde göç sorununa da odaklanacağız." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir