Geleceğin Şampiyonları Malatya'da Yetişiyor

Geleceğin Şampiyonları Malatya'da Yetişiyor
TİGEM'in üç işletmesinde potansiyel şampiyon adayı 222 tay doğarken, Bursa Karacabey, Eskişehir Anadolu ve Malatya Sultansuyu Tarım İşletmelerinde Haziran ayına kadar toplam 403 tayın doğması bekleniyor.

Bursa, Eskişehir ve Malatya'da safkan Arap atı yetiştiriciliğinin ve ıslahının yapıldığı, gen kaynağının korunduğu Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı işletmelerde bu sezon şu ana kadar potansiyel şampiyon adayı 222 tay dünyaya geldi.

TİGEM'den alınan bilgiye göre, 1 Ocak'ta başlayan doğum sezonunda şimdiye kadar Bursa'daki Karacabey Tarım İşletmesinde 70 baş, Eskişehir'deki Anadolu Tarım İşletmesinde 74 baş ve Malatya'daki Sultansuyu Tarım İşletmesinde ise 78 baş tay dünyaya geldi.

Doğan taylar arasında Altıncıhis, Anka, Araslı, Ateştopu, Ayabakan, Baba Mevlüt, Berksoy, Enderefe, Kafkasşahı, Koç Mehmet, Kurtçabey, Kurtel, Madrabaz, Oğuzboylu, Onurkaan, Özduran, Özgünhan, Özhaber, Semend, Serdümen, Serhanbeyim, Sonalp, Tamerinoğlu, Taykut, Turbo Yakupbey, Yaşarcık, Yeşil Yol ve Yılmabaşar gibi geçmişteki şampiyon aygırların yavruları bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir