Hekimhanlı Tekirdağ'ı Fethetti! Candan Yüceer Kimdir?

Hekimhanlı Tekirdağ'ı Fethetti! Candan Yüceer Kimdir?
Tekirdağ'da sandıkların büyük çoğunluğu açılırken, 678 bin 922 oydan yüzde 50,15'ini (328 bin 9) alan Malatya Hekimhanlı adayı Candan Yüceer, belediye başkanı seçildi.

Tekirdağ’da CHP'nin adayı Candan Yüceer ile AK Parti'nin adayı Cüneyt Yüksel arasında yarış gerçekleşti. 872 bin 507 seçmenin olduğu Tekirdağ'da 2 bin 704 sandıkta 678 bin 922 oy kullanıldı.

Seçime katılım oranı yüzde 77,81 olan Tekirdağ'da CHP'nin adayı Candan Yüceer, 328 binin üzerinde oy aldı. Oyların yüzde 50,15'ini alan Yüceer, belediye başkanı oldu.

Candan Yüceer Kimdir?

Candan Yüceer, 24., 25., 26. ve 27. dönem Tekirdağ Milletvekilliği yapan bir isimdir. 1973 yılında doğan Yüceer, Malatya Hekimhanlı kökenlidir ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Ankara, Samsun, Çerkezköy ve Tekirdağ'da hekim olarak görev yapmıştır. Çerkezköy CUMOK'un Kurucu Başkanlığı, Türkiye CUMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Çerkezköy Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeliği ve Yöneticiliği, Kadınlar El Ele Derneği Üyeliği ve Tabip Odası Üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Siyasi kariyerinde, 3 dönem CHP Parti Meclisi üyeliği yapmış, CHP Kadın ve Çocuk Hakları İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı gibi önemli görevler üstlenmiştir. Ayrıca, Türkiye genelinde AMATEM ve ÇEMATEM'leri ziyaret ederek madde bağımlılığıyla mücadele ve çocuk haklarına ilişkin çalışmalar yapmıştır. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyeliği ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği gibi görevlerde bulunmuştur.

Candan Yüceer, 16 Ekim 2023 tarihinde Süleymanpaşa ilçesinde merkez ofisini açarak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuruda bulunmuştur. 10 Ocak 2024'te parti meclisinin onayıyla 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için CHP Tekirdağ Belediye Başkan adayı olmuştur.

31 Mart seçimlerinde başarılı bir performans göstererek Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir