İkizce'de Problem Olmayacak! Proje Geliştirildi

İkizce'de Problem Olmayacak! Proje Geliştirildi
Malatya'da deprem konutlarının inşa edildiği Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce bölgesinde okul sorununu çözmek için proje geliştirilirken, Nisan ayında yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanması planlanıyor.

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde önemli hasarlar yaşayan bölgelerde, deprem konutları için büyük bir kısmı Yeşilyurt İkizce bölgesine inşa ediliyor.

İkizce bölgesinde iki okul projesi tamamlandı. İki okul da 24 ve 32 derslikli olacak. İlk ve ortaokul ihtiyacı ilk aşamada karşılanacak.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, İkizce bölgesiyle alakalı;

“Acil olan ilk ve ortaokuldur. Eylül’e kadar yetişmesi için şatları zorluyorum. Gelinciktepe’de sorun yok. İkizce daha acil, iki okulla ilgili zemin etüdü yapıldı. Nisanda yeri teslim edersek eylüle kadar süre verip, iki okulu açmak istiyoruz. İkizce’yi Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesiyle yapacağız” açıklamasını yaptı.

Vali Yazıcı, geçici barınma alanlarında okullara öğrenci nakli yapıldığını hatırlatarak, İkizce bölgesinde gerekli önlemleri aldıklarını ve öğrencilerin okullara nakledileceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir