İnönü Üniversitesinden Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

İnönü Üniversitesinden Gerçeğini Aratmayan Tatbikat
Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde Hastane Afet Planı çerçevesinde yapılan deprem tahliye tatbikatı gerçeği aratmadı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, Hastane Afet Planı kapsamında deprem tahliye tatbikatı düzenledi.

Tatbikata, Malatya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Sağlık Müdürlüğü, İl İtfaiye Daire Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü, Turgut Özal Tıp Merkezi Arama Kurtarma Ekibi ve Özel Divan Hastanesi katkı sağladı. Her yıl düzenlenen tatbikat, bu seneki senaryoda Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından yaralıların hastaneye getirilmesi ve hastane binasındaki kişilerin tahliyesini içeriyordu.

Tatbikatın sonunda, depremden etkilenen yaralılar AFAD, UMKE, itfaiye, ambulans ve jandarma tarafından hastaneye getirilerek gerekli müdahaleleri aldı. Binada mahsur kalan kişiler de itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve yaralılar çadırlara götürülerek müdahale edildi. 6 Şubat'taki depremlerde Turgut Özal Tıp Merkezi, enkaz altından kurtarılan yaralılara yardım etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir