İNUHABER, 1. Yıldönümünü Kutladı

İNUHABER, 1. Yıldönümünü Kutladı
İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi İNÜHABER Merkezi'nin 1. Kuruluş Yıldönümü Nedeniyle düzenlenen konferanslar serisinin bu kez konuğu Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Derneği Başkanı Kemal Deniz oldu.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi İNÜHABER Merkezi’nin 1. Kuruluş Yıldönümü Nedeniyle Hoca Ahmet Yasevi konferans salonunda yapılan konferansın konuğu Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Derneği Başkanı Kemal Deniz oldu.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Derneği Başkanı Kemal Deniz'in konuşmacı olarak katıldığı konferansa Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Nihat Abacı, Duayyen Agazeteci Yazar Asım Demirkök, İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. İlhan ERDEM, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Önal, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Hasan Topbaş ve Yrd. Doç. Dr. Fatma Nisan’ın yanı sıra Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Barış Yılmaz, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Akyol,  akademik personel ve öğrenciler katıldı.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi İNÜHABER Merkezi’nin 1. Kuruluş Yıldönümünün konferansında açılış konuşmasını Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatma Nisan yaptı. İNÜHABER'in kuruluşunu ve 1 yıldan nereden nereye geldiğini anlattı. İNÜHABER'in kurulmasıyla İnönü Üniversitesinin basındaki yeralma rakamlaının kısa zamanda daha çok görüldüğünü rakamlarla anlattı.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Derneği Başkanı Kemal Deniz, Malatyadaki yerel basının gelişim aşamalarını tarihsel gelşimlerini anlattı. Malatya yerel basın tarihinin önemli şahsiyetlerini ve işk matbanın Malatyaya geliş serüvenini adım adım dinleyicilere aktardı. Deniz, Gelecek nesillere arşiv niteliğinde bir eser hazırlığında olduklarını bitme aşamasına geldiğini ifade etti. 312 gazete nüshalarının Osmanlıca ve günümüz Türkçesiyle yanyana görüleceğini bunun içinde redüksiyon aşamasından geçmesi gerktiğini belirtti.

Konferans sonrası, İletişim Fakültesi Dekanlıı tarafından Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Derneği Başkanı Kemal Deniz'e plaket takdim edildi.

Konferansın tamamlanması ile birlikte İNÜHABER Merkezi’nin 1. Kuruluş Yıldönümü pasta kesimi ve İNÜHABER Merkezini yerinde görmek üzere İletişim Fakültesine geçildi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın da katılımıyla pasta kesimi gerçekleştirildi. Pasta kesiminden sonra İNÜHABER Merkesi ve Tasarım bölümlerinde incelemeler yapıldı. Haber mrkezinde ve Tasarım merkezinde Öğrencilerin yaptıkları çalışalar hakkında bilgi verildi.

İletişim Fakültesi önüne öğrencilerle ve konuklarla Fotoğraf çekildi.

Haber: Hasan Yağmur/ MalatyaGerçek.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir