Kahramanmaraş Depreminde Kayıpların Ailelerine Destek Çağrısı

Kahramanmaraş Depreminde Kayıpların Ailelerine Destek Çağrısı
TÜED Genel Eğitim Sekreteri Nalbantbaşı, Kahramanmaraş depreminde kaybedilen sigortalıların ailelerine aylık destek talep ediyor. Mağdur ailelere sosyal devlet ilkesi gereği destek olunmalı.

Nalbantbaşı, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin 11 il, 124 ilçe, 6 bin 929 köy ve mahallede büyük bir yıkıma sebep olduğunu belirterek, felaketin etkisiyle 53 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 107 binden fazla kişinin de yaralandığını vurguladı.

Depremin ekonomik ve sosyal açıdan bölgeye verdiği zararları TÜED'in Kahramanmaraş Şube Başkanı olarak bizzat deneyimlediğini ifade eden Nalbantbaşı, afetin etkilediği bölgedeki insanların hayatta kalmak için sosyal güvenliğin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

"EMEKLİLİK HAKKI İÇİN KOLAYLAŞTIRICI ADIMLAR ATILMALI"

Deprem nedeniyle ailelerin parçalandığını, çok sayıda çocuğun öksüz ve yetim kaldığını vurgulayan Nalbantbaşı, şöyle konuştu:

"Devletimiz, sosyal güvenliğin ve sosyal devletin bir gereği olarak her vatandaşına sahip çıkmalı. Bunun da başlıca yolu sosyal güvenlik şemsiyesinden geçiyor. Bunun için 1999'daki Marmara ve 2011'deki Van depremlerinde olduğu gibi Kahramanmaraş merkezli depremlerde vefat eden sigortalıların emeklilik hakkını elde etmesi için de kolaylaştırıcı adımlar atılmalı. Marmara Depremi'nde ölüm aylığı bağlanabilmesi için 900 prim günü şartı 360 güne, Van Depremi'nde 900 prim günü şartı ise 30 güne düşürülmüştü. Benzer bir kolaylık Kahramanmaraş merkezli depremlerde vefat eden sigortalıların hak sahiplerine de tanınmalı."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir