Kahta'da seyyar semt pazarı uygulaması başladı

Kahta'da seyyar semt pazarı uygulaması başladı
Adıyaman'ın Kahta Belediyesi tarafından 6 farklı mahallede oluşturulan seyyar semt pazarı uygulaması başladı.Kahta Belediyesi ilçe merkezinde trafik akışının engellemesini önlemek ve şehir merkezini seyyar satıcılardan boşaltmak için...

Adıyaman’ın Kahta Belediyesi tarafından 6 farklı mahallede oluşturulan seyyar semt pazarı uygulaması başladı.

Kahta Belediyesi ilçe merkezinde trafik akışının engellemesini önlemek ve şehir merkezini seyyar satıcılardan boşaltmak için seyyar pazar uygulamasını başlattı. Hafta içinde ilk kez Cumhuriyet Mahallesinde kurulan pazara, pazar esnafı mutlu olduklarını dile getirdi. Seyyar semt pazarı uygulamasından memnun kaldıklarını belirten seyyar satıcılar, zamanla işlerin daha da oturacağını söyledi. Uygulamadan memnun olduğunu söyleyen pazar esnafından Hacı Memiş, “Bu uygulamadan memnunuz. Herkesi buraya bekliyoruz. Köşelerde dolaşmaktan bıktık. Bütün seyyar satıcıların pazara gelmesini istiyoruz” dedi.

Pazar esnaflarından Ahmet Bağcı ise, “Uygulama mahallenin kalkınması ve mahalle sakinleri açısından gayet güzel. Şehir içinde seyyar satıcıları yasaklayacaklar. Herkes pazara geldiğinde işler daha iyi olacak. Pazardan memnunuz” şeklinde konuştu. Bir haftalık işi bir günde yaptığını belirten esnaf Şükrü Kıymaz ise, “Pazarımız çok güzel, inşallah daha da gelişecek. Zamanla daha da oturacak. Çok güzel şeyler olacak. Çarşıda dolaşmaktan bıktık. Yani böyle olmasını daha çok istiyoruz. Biz rahatız kısmette Allah’tandır. Yeşillik satıyoruz, dün pazara yeşillik getirdik, tezgahımızda tükendi. Yani biz bir haftalık işi bir günde yapmış olduk, inşallah bugün de bitireceğiz. İşimiz çok güzel olacak. Herkesin pazara gelmesini istiyoruz. Bütün Kahta halkına pazara gelmesini öneriyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir