Kale İlçesi Leyleklerle Bahara Girdi

Kale İlçesi Leyleklerle Bahara Girdi
Malatya'nın Kale ilçesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Fırat Nehri sahilinde leyleklerin erken gelişiyle doğanın güzelliklerini sunuyor.

Malatya’nın Kale ilçesinin Fırat Nehri kıyısı, her yıl olduğu gibi bu yıl da doğanın güzelliklerini ziyaretçilere sunuyor.

Baharın habercisi olarak kabul edilen leylekler, Mart ile Nisan aylarında Malatya’nın Kale ilçesine gelerek burada elektrik direklerinin tepelerine yuvalarını kuruyor. Bu yıl da birçok leylek, yuvalarında ve sahil şeridindeki arazilerde görülüyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte leylekler bu yıl erkenden Kale ilçesine gelip yuvalarını kurdu. Şu anda birçok leylek yumurtalarken yakın gelecekte yavrularının da dünyaya gelmesiyle birlikte baraj sahilindeki leylek popülasyonu da artacak.

Çocukların ilgiyle izlediği leylekler, başta solucan olmak üzere birçok hayvan türüyle besleniyor. Doğaları gereği yavrularına yiyecek taşıyan leylekler ilçe halkının sevgisini kazanmış durumda. Vatandaşlar, leyleklerin rahatsız edilmemesi için büyük çaba sarf ederken leylekler için yiyecek ve su bırakmaya başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir