Kitle İmha Silahları eğitimi verildi

Kitle İmha Silahları eğitimi verildi
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Adıyaman'da ki kamu kurum ve kuruluşlarına kitle imha silahlarıyla ilgili eğitim veriliyor.AFAD Adıyaman İl Müdürlüğü eğitmenleri tarafından Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik...

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Adıyaman’da ki kamu kurum ve kuruluşlarına kitle imha silahlarıyla ilgili eğitim veriliyor.

AFAD Adıyaman İl Müdürlüğü eğitmenleri tarafından Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) maddeler ile ilgili eğitim verildi. AFAD Adıyaman İl Müdürlüğü eğitmenleri Ahmet Örge, Bayram Polat, Fatih Börücü, Bahri Berkcan ve Sağlık Memuru Hakan Akaslan tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeline (KBRN) Farkındalık eğitimi verildi.

AFAD eğitmenleri tarafından daha önceden İl Jandarma Komutanlığı, Sağlık Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne verilen eğitimler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeline verildi. Ekipler Nisan ayı içerisinde Belediye, Orman İşletme, Emniyet, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne verilecek. Eğitimde kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddelerin tanımı yapılarak, bunlarla ilgili bilgi verildi. Ayrıca bu maddelerin tespitinde kullanılan cihazlar ile eğitim verildi.

Eğitimde kitle imha silahları öncesinde, esnasında ve sonrasında yapılacak ile sahada yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir