Kızılkaya: 'Tekli eğitime geçmek için önemli çalışmalar yürütülüyor'

Kızılkaya: 'Tekli eğitime geçmek için önemli çalışmalar yürütülüyor'
Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Adıyaman'da ikili eğitimden tekli eğitime geçmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.Adıyaman Öğretmenevinde gazetecilerle bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya...

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Adıyaman’da ikili eğitimden tekli eğitime geçmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.

Adıyaman Öğretmenevinde gazetecilerle bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ve müdür yardımcıları ile şube müdürleri eğitime ilişkin sohbet etti. Adıyaman’da görev yapan gazetecilerin hem Adıyaman’a hem de ülkeye hizmet ettiğini belirterek, eğitime verdikleri katkıdan dolayı teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Adıyaman’da ikili eğitimi bitirmek için yoğun bir gayret içerisinde olduklarının altını çizdiği konuşmasında, “Adıyaman’da ikili eğitimi bitirmek için çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Geçen yıl ikili eğitim yapan 130 okul vardı bu sene bu sayı 65’e düştü. İnşallah seneye bu okul sayısını 20’ye kadar düşüreceğiz. Ondan sonraki seneye ise 5’e kadar düşeceğiz. Bu yıl 5 hayır sever okul yapımına başladı. Önümüzdeki günlerde inşallah Sanko’da bir tane okul yapmayı planlıyor. Eğitim noktasında dünyayı ayakta durmaya çalışıyoruz. Eğitim ve teknoloji sürekli değişiyor. Son 2 yılda üretilen bilgi insanlık tarihi boyunca üretilen bilgiden daha fazlaymış. Bilginin bu kadar hızlı üretildiği dünyada, eğitim öğretim noktasında yarış var. Eğitim öğretime uyum noktasında öğretmenlerimizin eğitimleri sürüyor. 20 Binden fazla öğretmenimiz eğitim aldı. Bu eğitimler değişik dallarda verilmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir