Malatya Deprem Bölgesi İçin Mücbir Sebep Süresi Uzatılsın!

Malatya Deprem Bölgesi İçin Mücbir Sebep Süresi Uzatılsın!
Malatya, deprem bölgesi olarak mücbir sebep durumunun 31 Mayıs'ta sona ermesi nedeniyle AK Parti Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak uzatılmasını talep etti.

Deprem bölgesinde uygulanan mücbir sebep (zorunlu hal) durumu 31 Mayıs'ta sona eriyor. Bu tarihten itibaren Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde yeniden yapılandırmanın ilk taksit ödeme süresi 31 Mayıs 2024 olarak belirlendi.

TAKSİTLE BİRLİKTE ÖDENECEK

Mücbir sebep durumunun başladığı tarih ile sona erdiği tarih arasına denk gelen taksit sayısı 12'den fazla ise, fazla olan taksitler 12 taksitle birlikte ödenecek.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur'u ziyaret ederek deprem bölgesi illerinin mücbir sebep durumunun uzatılmasını talep etti.

Kara ayrıca esnafların sorunlarını, TOKİ ve Emlak Konut aracılığıyla yürütülen tüm imar ve inşa faaliyetlerinin finansmanlarını, Malatya'nın kalkınmasında öncü rol oynayan Fırat Kalkınma Ajansı'nın projeleriyle ilgili spesifik mali destek ihtiyaçlarını istişare ederek taleplerini iletti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir