Malatya Depreminden Etkilenenler İçin Konut İnşası Hızla Devam Ediyor

Malatya Depreminden Etkilenenler İçin Konut İnşası Hızla Devam Ediyor
Malatya'da depremzedeler için hızla konut inşası devam ediyor. Ölmeztoprak, 72 bin hak sahibine 33 binden fazla konutun ihalesinin yapıldığını söyledi.

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremin etkileriyle başlayan afet, hala etkisini sürdürüyor. Şehirdeki afetzedeler için inşa edilen konutların yapımı devam ediyor.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, depremin şehir genelinde yapı stokunun üçte birini yok ettiğini belirtti. Bu bilgileri, depremin etkilediği Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce bölgesindeki incelemeler sırasında gazetecilere aktardı.

Ölmeztoprak, depremde yaşamını yitirenler için rahmet, hayatta kalanlara ise sabır dileklerini ileterek, afetzedeler için inşa edilen konutların hızla yapılmaya devam ettiğini ifade etti.

Ölmeztoprak, Malatya'da 72 bin hak sahibi için 33 binden fazla konut ihalesinin gerçekleştirildiğini belirterek, "Hiç alandan eksik olmayan, haftanın 4 günü alanda olan daire başkanlarımız var. Ankara'da olup artık Malatya'da yaşayan... Onlarla olan diyaloglarla ve geliştirdiğimiz, aldığımız tedbirlerle inşallah çok yakın bir süreçte bu ihale yapımının 65 bine tamamlanması planlanıyor. 65 bin ihaleyi yakın bir süreçte Bakanlığımız planlamasını gerçekleştirecek, biz de takipçisi olacağız." ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir