Malatya Kent Merkezindeki Depremlerin Ardından Emlak Konut'un Hızlı Müdahalesi

Malatya Kent Merkezindeki Depremlerin Ardından Emlak Konut'un Hızlı Müdahalesi
Başer, çalışmalar sırasında tarihi dokuya özen gösterildiğini ve çok özel projeler geliştirildiğini ifade ederek,

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Malatya'da, çarşı projesi kapsamında yeni iş yerleri ve konutlar inşa ediliyor.

Yaklaşık 20 bin iş yerinin yıkıldığı ve bazılarının ağır hasar aldığı kent merkezinde, yeni iş yerleri ve konutların inşası için Emlak Konut çalışmalarını sürdürüyor.

Zemininden su çıkan bölgeye iş yeri ve konut inşa edilebilmesi için kazıklar çakılan çarşı merkezinde inşaatlar yükselmeye başladı.

Yüksek katlı yapıların yer almayacağı bu alanda, zemin artı iki, üç ve dört katlı bloklar bulunacak.

5 bin 74 bağımsız birimin neredeyse tamamının iş yeri ve ofis olarak planlandığı çarşı projesinde, daha önce bölgede konutların bulunması ve bu konutlarda ikamet eden vatandaşların olması sebebiyle 560 konut da inşa edilecek. Böylece, bu bölgede yaşayan vatandaşların memnuniyeti de sağlanmış olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer,Emlak Konut tarafından yürütülen Malatya Çarşı Projesi'nin 156 dönümlük bir alan üzerinde, 416 bin metrekare inşaat alanına sahip olduğunu belirtti.

Başer, 99 bloktan oluşacak projede binaların yapımının yaklaşık 150 iş makinesi ve 600 işçiyle devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:"İnşaat tamamlandığında 5 bin 74 bağımsız bölüm üretilmesi planlanıyor. Projeler değişebiliyor, zamanla rakamlarda değişiklik oluşabiliyor. Alana 12 bin 600 fore kazığın 9 bine yakını çakılmış durumda. İnşaatların bitim tarihi sözleşmede Mart 2025 ancak inşaatlar bittikçe, adalar bittikçe teslimatı düşünüyoruz. Bu yıl sonunda teslimat yapmayı planlıyoruz." dedi.

Başer, çalışmalar sırasında tarihi dokuya özen gösterildiğini ve çok özel projeler geliştirildiğini ifade ederek,"Kentsel Dönüşüm Başkanlığımızca da hassas davranıldı bu konuda. Bunun dışında camiler, Yeni Cami, Çınarlı Camisi ve Kiğılı Cami restorasyon ve yerinde yapılmak suretiyle yapılacak. Söğütlü Cami'nin yine aynı şekilde yapımı devam edecek. Çok güzel bir mimari projeyle inşallah çarşımız ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir