Malatya Üç Başlık Altında Yürütülüyor

Malatya Üç Başlık Altında Yürütülüyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Malatya’ya ziyarette gelmişti. Şehirde yürütülen faaliyetleri 3 başlık altında ilerlediğini ifade etti.

Malatya’da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Yılmaz, iş insanlarıyla yaptığı toplantıda Malatya’nın 3 başlık altında toparlandığını ifade etti.

KONUTLAR İNŞASI

Yılmaz, Malatya için sıraladığı 3 başlıkla, birinci olarak 6 Şubat sonrası yapımına başlanan konut inşası olduğunu ve bu konutların aralıksız inşa sürecinin tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

ALT YAPININ İNŞASI

Deprem ardından yıkımın yoğun olduğu Malatya’da alt yapı çok fazla hasar gördü. Gerek deprem esnasında gerekse de sonrasında yıkım esnasında gerçekleşen çalışmalar, alt yapı derinden sarstı. Malatya’da tahrip olan alt yapı, Yılmaz’ın üstünde durduğu ikinci başlık olarak yer verdi.

EKONOMİNİN CANLANMASI

Malatya’da sürdürülen çalışmaların başlıklara bölünerek sunulduğu toplantıda sonuncu ise şehrin ekonomik açıdan canlanması oldu. Yılmaz,

“Deprem bölgesinin sosyoekonomik olarak yeniden canlanması ve eskisinden daha güçlü bir şekilde üretim, istihdam, ihracat çalışmalarının sürdürülmesi. Bu üç temel başlıkta deprem bölgesi ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Merkezdeki ticari alanların canlandırılması önemli bir hadise. Deprem psikolojisinin atlatılması şehrin kimliğine kavuşması açısından çok önemlidir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir