Malatya Valisi Bingöl Ziyaretinde Bulundu

Malatya Valisi Bingöl Ziyaretinde Bulundu
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu toplantısı, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'nın başkanlığında Bingöl'de gerçekleştirildi.

Valilik toplantısında Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Elazığ Valisi Ömer Toraman, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, İl Genel Meclis Başkanları, TSO Başkanları, FKA Genel Sekreteri ve İl Koordinatörleri bir araya geldi.

Toplantıda; yerel aktörlerin kurumsallaşma ve teknik kapasite artışını sağlamak, bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla danışmanlık ve eğitim faaliyetleri planlandı. Ayrıca, 2024 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı Taslak Rehberi ile geçici uzman personel görevlendirilmesi hedeflerine odaklanılacak. Turizm tanıtımında ise bölgeye yeni destinasyonlar eklenmesi planlanıyor.

FKA'nın Fırat Turu programı çerçevesinde yapılacak tanıtımlar, yerli ve yabancı turist sayısını artırmayı hedefleyerek bölgenin turizm gelirini arttırmaya yönelik değerlendirildi. Toplantı, FKA'nın devam eden faaliyetlerinin yanı sıra diğer gündem maddeleri üzerinde konuşularak bazı idari kararların alınmasıyla noktalandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir