Malatya'da 44 Şüpheli Gözaltına Alındı

Malatya'da 44 Şüpheli Gözaltına Alındı
Araştırma kapsamında, suç örgütüne ait araziler, mülkler, prestijli araçlar, değerli ziynet eşyaları ve saatlerin de içinde bulunduğu 20 milyar liralık varlık üzerine tedbir uygulandı.

İstanbul merkezli 9 ilde faaliyet gösteren ve "Türk Escobar'ı" olarak bilinen Urfi Çetinkaya'nın liderliğindeki organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, 44 şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Rüstem Çetinkaya, Hakan Çetinkaya ve ABD'nin kırmızı bültenle aradığı H.Y.N'nin de aralarında bulunduğu 44 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Yapılan soruşturmada, örgütün uluslararası uyuşturucu ticareti faaliyetlerinde sürekli şekil değiştirdiği ve holding yapısıyla yönetildiği belirlendi. Ayrıca, uyuşturucu ticaretinden elde edilen kara paranın aklanmasında şüphe göstermeyen yöntemlere başvurulduğu ortaya çıktı.

Elde edilen gelirin sorunsuz şekilde aklanması için yurt dışındaki offshore hesaplardan kendi şirket hesaplarına aktarımda bulunan suç örgütü üyelerinin, para sevkiyatlarını göze çarpmamak için dünyaca ünlü markalara ait saatleri ve ziynet eşyalarını stoklayarak nakit paraya çevirdikleri belirlendi. Örgütün muhasebecisi Y.N'nin uyuşturucu ticaretinden elde edilen paraları döviz şirketleri aracılığıyla piyasaya sürmeye çalıştığı da ortaya çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında, suç örgütüne ait toplam değeri yaklaşık 20 milyar olan 147 arsa, 56 konut, 8 apartman, 74 iş yeri, 53 lüks araç, tekne, 53 şirketteki ortaklık payları, 64 banka hesabı, 7 kiralık kasa ile birlikte çok sayıda ziynet eşyası, nakit para ve soğuk cüzdana tedbir konuldu.

Operasyonda ele geçirilen çok sayıda silah, ziynet eşyası, para ve lüks saatler de basın mensuplarına gösterildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir